Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Nyrstar zet volgende stap in nieuwe strategie

Nyrstar heeft alweer een stapje gezet binnen haar nieuwe strategie. Het bedrijf stootte nog een zinkmijn af. De verkoopprijs was wel aan de lage kant.

Het mijnbouwbedrijf heeft zeer moeilijke jaren achter de rug met hoge schulden, verlieslatende mijnen, torenhoge rentes te betalen op obligaties, … Het aandeel kelderde helemaal tot een centjesaandeel.

Binnen een nieuwe strategie van CEO Bill Scotting gaat het Belgische mijnbouwbedrijf haar eigen zinkmijnen afstoten om zich volledig te gaan richten op de zinksmelterij.

Analisten beginnen  stilaan terug te geloven in Nyrstar. Het nieuwe management pakt de problemen aan en de nieuwe plannen kunnen op enthousiasme rekenen.

Donderdag nabeurs werd aangekondigd dat er opnieuw een mijn is verkocht. Nyrstar kreeg wel slechts een half miljoen dollar voor ‘El Mochito’ in Honduras terwijl de mijn nog voor 23 miljoen in de boeken staat. Het Canadese Morumbi Resources was hierbij de koper.

CEO Bill Scotting in een commentaar op het persbericht:

Deze verkoop is een belangrijke stap in de strategie van Nyrstar om alle mijnbouwactiviteiten te verkopen als onderdeel van de transformatie van de business van Nyrstar.

De topman verklaarde verder dat het hier niet bij blijft. De desinvesteringen blijven aanhouden om zich almaar meer op de kernactiviteiten te kunnen focussen.

De verkoop was niet het enige nieuws. De Belgen spraken met de nieuwe eigenaars van hun mijn af dat zij 10 jaar lang de zinkproductie mogen overkopen om daarna te verwerken.

Vanaf 9 juni was één aandeel Nyrstar plots 10 keer duurder. De eerder aangekondigde reverse shares split trad toen in voege. Afscheid nemen van een bestaan als centjesaandeel was ook een belangrijk punt in het opwaarderen van de geloofwaardigheid van de onderneming.

Bronnen:

ABM Financial News, Beursduivel

Nyrstar

foto:

mijnkapitaal.be

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.