Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze verwaarloosde vastgoedsector is een goudmijn


Woonwagenkampen hebben geen goede naam. Ze doen denken aan zigeuners en criminaliteit. En het is net daarom dat ze zoveel geld opbrengen. Zelfs Warren Buffett investeert er in!

Vooral in de Verenigde Staten zijn woonwagenparken niet meer wat ze vroeger waren. Steeds meer investeerders kopen ze op, renoveren en verhogen vervolgens de huur.

De rendementen lopen op tot wel 25%!

Het feit dat zoveel mensen vooroordelen hebben, speelt in het voordeel van deze beleggers. Niemand wil een woonwagenkamp voor de deur en dat betekend dat het aanbod niet snel kan toenemen.

Langs de vraagzijde zit het ook goed: de crisis zorgt dat steeds meer mensen op zoek zijn naar goedkope woongelegenheid.

Daarenboven zijn woonwagenbewoners trouwe klanten: als de huur opslaagt slikken ze dat doorgaans. Een transportfirma inzetten om je woonwagen naar een andere plaats te verslepen, dat kost al gouw meer dan $3000… een kost die voor veel bewoners te hoog is.

Hier stoppen de voordelen echter niet. Wie een woning verhuurt krijgt dikwijls hoofdpijn van herstellingen die moeten gebeuren. Bij woonwagenkampen is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen wagen.

Zulke setup trekt natuurlijk geduchte beleggers aan. Miljardair Sam Zell beheert twee fondsen in de subsector: Equity Lifestyle Properties en Equity Commonwealth. “Ik ken geen aandeel of onroerend goed dat betere opportuniteiten biedt.”, aldus de vastgoedgoeroe.

Ook Warren Buffett merkte al in 2003 deze uitstekende fundamentals op. Hij kocht Clayton Homes: een firma die Woonwagens bouwt.

Hiermee is nog meer geld verdiend. Aangezien woonwagenbewoners minder financiële stabiliteit hebben worden hen leningen met een hoge rente aangeboden voor de aankoop van hun woonwagen.

Het is courant dat een familie de aflossingen niet kan betalen en de woonwagen in beslag wordt genomen. Clayton Homes kan zo dezelfde woonwagen verschillende keren verkopen.

Met deze kenmerken lijken vastgoedfondsen die in dit segment investeren de perfecte crisisbestendige belegging. Gaat het goed met de economie, dan wordt alles vlot verhuurd, gaat het slecht dan profiteert men evengoed.

Bron: Priceonomics
Foto: Publiek domein

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.