President Trump goed nieuws voor de goudbelegger

In augustus 2015 ging ik overstag en koos ik resoluut voor Donald Trump. Toen sloot hij voor de ogen van de camera’s een deal met APMEX, een belangrijke edelmetaaltrader.

Dat bedrijf huurt een verdieping van een van Trumps wolkenkrabbers in Manhattan en betaalt de huurwaarborg in… goud.

Dat was voor mij een duidelijk signaal: Trump is dé kandidaat voor gold bugs en redpilled investeerders.

Sinds zijn verkiezing is de goudprijs in dollar plots met 5% gestegen. Investeerders vluchtten uit verschillende munten zoals de Mexicaanse peso in het goud, wat de prijs omhoog duwde.

Ondanks de goudprijs blijft de dollar stabiel. Van de voorspelde, door linkse media vurig verhoopte, beurspaniek kwam weinig in huis. Trump’s verzoenende woorden bij zijn overwinningsspeech temperde de nervositeit en de goudprijs zakte weer, maar noteerde toch nog een winst van bijna 2%.

Ook de olieprijs zakte gestaag, wat goed nieuws is voor ondernemers, retail en transport.

Het lijkt er dus op dat de markten vertrouwen hebben in Trump en zijn beleidsmaatregelen wel eens voorspoedige tijden voor goud kunnen aankondigen.

Pittig detail: in het begin van dit jaar liet Trump zich nog ontvallen dat hij het idee van een audit van de Fed zeer genegen is. We staan dus voor zéér interessante tijden.

Foto: Dano

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.