Saxo Bank: Bitcoinprijs kan verdriedubbelen in 2017!

De tijd dat bitcoin een obscuur financieel instrument was ligt definitief achter de lucht. Steeds meer traditionele financiële instellingen experimenteren met de digitale munt en analisten maken prijsvoorspellingen.

Het Deense Saxo Bank, een van de grootste brokers ter wereld, heeft goed nieuws voor wie geïnvesteerd heeft in de cryptomunt. Volgens hen kan de prijs verdriedubbelen in 2017 tot $2.100!

De bank publiceerde haar gewaagde voorspelling in haar rapport “Gedurfde voorspellingen voor 2017”.

Saxo Bank denkt dat Donald Trump een lawine van overheidsinvesteringen zal creëren. Waarbij het overheidstekort kan oplopen tot 10% van het BBP. Problematisch als je al 20 biljoen dollar aan schulden hebt.

Gevolg: de inflatie zal uit de hand lopen en het vertrouwen in de dollar kan afnemen. Tezamen met de financiële repressie die centrale banken wereldwijd voeren, betekent dat mensen naar alternatieven zullen zoeken.

Bitcoin, met zijn transparante werking en gedecentraliseerde transacties, is de voor de hand linggende tegenhanger van centrale banken.

Een andere gewaagde voorspelling is dat de Mexicaanse peso zal stijgen, in het bijzonder ten opzichte van de Canadese dollar, die het slecht zal doen.

De verkiezingspraat van Donald Trump werd volgens Saxo Bank té serieus genomen. De streng afgestrafte peso kan daardoor wel eens opveren als de doemscenario’s die iedereen voorspelde bij een overwinning van Trump zich niet blijken te realiseren.

Voor de noorderbuur van de VS heeft is men minder positief: Canada heeft een enorme private schuldenberg die begint te lijden onder de hogere interestvoeten. Om nog maar te zwijgen van de gigantische vastgoedbubbel.

Wie het valutapaar CAD/MXN short kan volgens het rapport 30% winst verwachten.

Een andere voorspelling is dat de Groot-Brittannië in de EU zal blijven. Niet zulk een gewaagde voorspelling, want er zijn al ettelijke maanden gepasseerd sinds het referendum en nog steeds is er geen vooruitgang.

Wel gewaagd is de voorspelling van een crash in de Amerikaanse gezondheidssector. Trump zou net zoals bij Boeing het niet pikken dat er absurde prijzen worden aangerekend aan patiënten. Het SPDR Health Care fonds zou met 50% dalen tot $35!

Ook interessant is het idee dat Italiaanse banken de best presterende sector zou kunnen worden. Na rampjaar 2016 denkt Saxo Bank dat er in 2017 wel eens een gigantische bailout zou kunnen volgen.

Die bailout zou er niet komen om Italië te vrijwaren van problemen, maar om verdere problemen bij Deutsche bank te voorkomen. Een rally van 100% zou op die manier waarheid kunnen worden.

Hoeveel van deze voorspellingen zullen uitkomen en hoe realistisch ze werkelijk zijn, valt af te wachten. Maar het zijn wel interessante ideeën om verder te onderzoeken en eventueel een positie in te nemen.

Bron: Coindesk
Foto: Infowire