Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Tips van D’Hoore

De aandelentips voor 2017 vlogen ons afgelopen weken rond de oren. Ook Paul D’Hoore stelde een lijstje op in opdracht van VTM Nieuws aan de hand van een rondvraag bij enkele banken en beurshuizen. 

Op nummer één staat een veilige, defensieve belegging, namelijk Bpost. Een aandeel “dat niet zal verdubbelen maar ook niet zal halveren in waarde,” stelde D’hoore. “Ze hebben geen geld verkwist aan PostNL,” aldus de expert. Paul D’Hoore verwijst naar het mooie dividend.

Ter info: Bpost probeerde in 2016 tot drie maal toe de Nederlandse sectorgenoot PostNL over te nemen. De pogingen mislukten, mogelijks door politieke druk vanuit Nederland.

  1.  Bpost
  2. Ahold-Delhaize
  3. Tessenderlo
  4. Melexis
  5. Barco

Ahold-Delhaize staat alweer in de top vijf. Paul D’Hoore toonde zich vooral enthousiast over de Amerikaanse activiteiten van de gefuseerde partners. Meer dan de helft van de omzet komt uit de Verenigde Staten en dat is dubbel goed nieuws. De Amerikaanse economie is in goede doen en de consument trekt daar vlot de portefeuille open. Daarnaast staat de dollar relatief duur tegenover de euro. Meer inkomsten in hun grootste markt dus!

Tessenderlo staat op nummer drie. “Het is wereldwijd actief en is een zeer belangrijke producent van chemische meststoffen. Op dit moment bouwt het bedrijf fabrieken bij in de VS en in Frankrijk. Het is ook een belangrijke producent van gelatine en plastic pijpleidingen,” becommentarieerde Paul D’Hoore. We kennen Tessenderlo natuurlijk ook van ondernemer Luc Tack, die voortdurend extra aandelen van Tessenderlo inkoopt, net als van Picanol. Hij maakte van Picanol een succesverhaal en wil dit ook bij Tessenderlo overdoen. Hij probeerde beide bedrijven te fuseren maar daar staken andere aandeelhouders een stokje voor.

Melexis kan profiteren van de toenemende vraag naar electronica in auto’s. Zeker bij zelfrijdende auto’s!

Bij beeldvormingsgroep Barco verwijst Paul D’Hoore naar de luxueuze schuldenvrije positie wat dan weer de mogelijkheid schept de aandeelhouders te verwennen met de cashberg van om en bij de 200 miljoen euro (=ongeveer 20 procent van de beurswaarde).

Bron: VTM Nieuws, Paul D’Hoore

Foto: VTM Nieuws

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.