Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

BoA Merrill Lynch verwacht een goed jaar voor Europa

De vooruitzichten voor de Europese economie zijn positief, dat beweert althans de Bank of America Merrill Lynch. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat 2017 het beste jaar voor Europa wordt sinds de financiële crisis. 

De winsten in Europa gaan met 11 procent stijgen dit jaar, dat denken ze alleszins bij de grote zakenbank Bank of America Merrill Lynch. Ze baseren zich op de aantrekkende economische groei in Europa, het verzwakken van de waarde van de euro en de stijgende grondstoffenprijzen.

Vrijdag werd het rapport van BoA gepubliceerd. Ze zijn behoorlijk positief over de vooruitzichten voor de Europese economie. Het valt hun op dat de economische groei aan het versnellen is, de maakindustrie meer produceert en de inkopersindex op het hoogste niveau staat sinds midden 2011.

De aanmoedigende cijfers zitten al sinds eind vorig jaar in de lift, zelfs de winkelverkopen zijn aan het stijgen wat wijst op een toegenomen consumentenvertrouwen. Europeanen voelen ook aan dat het wat beter gaat met de Europese economie en laten hun geld gemakkelijker rollen.

Verder heb je ook de euro die in waarde aan het dalen is, voornamelijk ten opzichte van de dollar. Hierdoor wordt het goedkoper om te handelen met Europa wat uiteindelijk een gunstig effect heeft op de export van goederen en diensten.

De werkgelegenheid neemt ook toe en de grondstoffenprijzen zitten eveneens in de lift. Kortom, het lijkt erop dat 2017 een goed jaar zal worden voor de Europese economie, daar zijn ze bij Bank of America Merrill Lynch alvast van overtuigd.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank raden aan om posities in de nemen op de Europese aandelenmarkten. Voornamelijk sectoren zoals automobiel, farmaceutica, banken en nutsbedrijven zullen volgens de analisten profiteren van de aantrekkende economie.

Bronnen: CNBC

Foto: Wikipedia

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.