Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Samsung met volle moed in 2017

Samsung beleefde een akelig 2016 door het debacle met de ontploffende Galaxy Note 7. De bedrijfsresultaten, die overigens in de lift zaten, werden gedrukt door dit onwaarschijnlijk euvel waardoor het aandeel ook nog eens ettelijke procentpunten verloor. De Zuid-Koreaanse producent is echter optimistisch en verwacht een flink herstel in 2017.

Dat optimistisch gevoel voor dit jaar, staven ze met de verwachte positieve resultaten die de Zuid-Koreaanse elektronicaproducent wellicht zal halen in het vierde kwartaal van 2016. Er is sprake van een winststijging van 50 procent ten opzicht van het jaar ervoor.

Een behoorlijk sterk resultaat ondanks de teleurstellende cijfers van hun componentenafdeling die veroorzaakt werden door hun probleemkind de Galaxy Note 7. De laatste drie maanden van 2016 zullen ongeveer goed zijn voor een operationeel resultaat van 7,2 miljard tot 7,4 miljard euro.

Dat is ruim 2 miljard euro meer dan het kwartaal ervoor, een kwartaal dat werd gedomineerd door de ontploffende Galaxy Note 7, toen bedroeg het resultaat ‘slechts’ 5,2 miljard euro. Het aandeel geraakte enkele maanden in een dipje maar vanaf december krabbelde het terug recht.

De positieve noot van de elektronicagigant wordt goed onthaald op de financiële markten. Beleggers zijn gerustgesteld en reageerden opgelucht op het bericht, het aandeel steeg maar liefst 2 procent.

Ook analisten zijn het eens met de vooruitzichten van Samsung. De grote diversiteit van het bedrijf zijn een belangrijke troef voor de bedrijfsresultaten. Het probleem met de Note 7 wordt probleemloos gedekt door andere succesvolle afdelingen van de Zuid-Koreaanse producent.

Een ander goed vooruitzicht, zoals dat elk jaar het geval is, is het nieuwe smartphone toestel de Galaxy S8. Als de productie op punt blijft, zullen deze nieuwe toestellen te koop zijn vanaf maart.

Volgens kenners zal het toestel nog beter zijn dan zijn voorganger de S7, het toestel dat de slechte resultaten van de Note 7 gedeeltelijk had opgevangen door de sterke verkoopcijfers.

Bronnen: ZDNet, Beursduivel, CNBC

Foto: Techstage – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.