Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Biotechweek in de kijker

Afgelopen week deden de biotechbedrijven genoteerd aan Euronext Brussel het goed! Nochtans deed de sector het in 2016 qua beursprestaties barslecht! Galapagos kreeg de tweede plaats in de Bel20 index, net voorgegaan door UCB. Ablynx was de grootste winnaar op de tweede rij en bij de kleine aandelen was  de mooiste weekprestatie voor rekening van Bone Therapeutics. Laten we deze drie even bekijken. Wat was er deze week te rapen aan nieuws?

Galapagos kon rekenen op complimenten van verschillende analisten. Beurshuizen Jefferies en Bryan Garnier verhoogden de koersdoelen en behielden met overtuiging de koopadviezen. De koersdoelen staan momenteel op respectievelijk 80,00 en 67,00 euro. Bij Jefferies kwamen men van maar liefst 67,00 euro! Hun analisten waren vooral enthousiaster geworden over het middel tegen taaislijmziekte, waarbij de verwachte piekomzet omhoog ging van 1 naar 3 miljard dollar. De analisten zien het aandeel nog verder opveren tijdens de rest van het jaar. Bovendien werd Galapagos al meermaals genoemd als overnamekandidaat, waarbij meteen moet gezegd dat het bedrijf, naar eigen zeggen, liever alleen verder gaat. Het aandeel ging er afgelopen week 7,58 procent op vooruit, eindigend op 65,56 euro. Galapagos werd meer waard dan 3 miljard euro.

Dezelfde analisten van Jefferies noemden Ablynx een ware top pick voor 2017. De koers eindigde de eerste week van het jaar met een winst van 12,85 procent op 12,21 euro. Het koersdoel van Jefferies kwam maar liefst op 21 euro te liggen.  Het beurshuis wacht met spanning op de resultaten van een derde, laatste klinische testfase voor caplacizumab,  tegen de zeldzame bloedziekte TTP. Dit kan volgens hen een echte trigger zijn voor de koers maar op de resultaten is het nog even wachten want die komen er normaal gezien maar pas tegen het einde van het jaar. Ablynx wordt aanzien als een veelzijdige biotechspeler met een brede portefeuille aan potentiële geneesmiddelen. Zo is er verder nog een reumamiddel bijvoorbeeld, waarbij partner AbbVie hen eerder in de steek liet. Een nieuwe partner vinden kan volgens de analisten ook voor een opstoot zorgen in de koers. Ook Galapagos ontwikkelt trouwens een reumamiddel en zij verloren dezelfde partner die zich nu focust op een eigen middel. Zij vonden reeds een nieuwe partner in Gilead.

Tenslotte laten we even ons licht schijnen over Bone Therapeutics. Deze biotechspeler die gespecialiseerd is in het behandelen van… de naam zegt het zelf, botten, aan de hand van celtherapie werd enorm afgestraft in 2016. Beleggers vinden het hier duidelijk welletjes geweest en pikken het bedrijf weer op nadat het even zelfs zo diep ging dat men de onderzoeken bijna gratis kreeg bovenop de cashpositie. Als we eens kijken naar de koersdoelen merken we een enorm enthousiasme met 32,00 euro bij Bryan Garnier (eveneens deze week naar boven bijgesteld) en 24,00 euro bij Kepler Cheuvreux. De waarde van het aandeel vrijdag nabeurs? 8,83 euro! En dat na een weekstijging van toch wel 13,74 procent. Vrijdag kwam verder nog het nieuws dat het bedrijf een financiering van 2,3 miljoen euro verkreeg van de Waalse overheid.

Bronnen: ABM FN, beursduivel, De Tijd

Foto: brsi.in

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.