Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Volkswagen stoot Toyota van troon

Nooit eerder groeide Volkswagen uit tot zulke proporties, de autobouwer is momenteel de grootste ter wereld na het voorbijsteken van Toyota. Een heuse prestatie gezien Volkswagen een periode van crisis moest verteren door de sjoemelsoftware die werd ontdekt in hun voertuigen. Een historische mijlpaal want voor de allereerste keer staan ze op nummer één.

Het is niet evident om de wereldleider in de autosector van de troon te stoten, Toyota is de te kloppen concurrent als het aankomt op de verkoopcijfers van voertuigen. Met een slordige 10,18 miljoen auto’s in 2016 moest de Japanse autobouwer deze keer de duimen leggen voor de Duitsers.

De sterke prestatie komt onverwacht omwille van het uitstootschandaal door de sjoemelsoftware. Volkswagen manipuleerde de software van hun voertuigen om de uitstootcijfers te verdoezelen om toch maar aan de milieunorm te geraken.

Het aandeel kreeg flinke klappen, het imago werd besmeurd en de verkoopcijfers liepen tijdelijk terug. Toch is het hen gelukt om vorig jaar in totaal 10,31 miljoen voertuigen te verkopen waardoor ze Toyota voorbijsteken, volgens topman Matthias Müller is dit een positief signaal naar de toekomst toe.

De VW-Group groeit dankzij de sterke verkoopcijfers van Skoda (+6,8 procent) en Porsche (+5,6 procent). Volkswagen zelf verkocht één procent minder auto’s dan gemiddeld, namelijk 2,8 procent.

Het is voornamelijk de grote afname van voertuigen in Azië die leidt tot de hoge verkoopcijfers. De Duitse auto’s zijn in China zeer populair en maken het verlies van marktaandeel in de Verenigde Staten van Amerika meer dan goed.

In China liepen de verkopen van de Duitse autoconstructeur op tot 12,2 procent, de impact van het dieselschandaal heeft niet zoveel invloed op de Chinese consumenten omdat ze niet wakker liggen van het milieu en de opwarming van de aarde.

Volgens Sascha Gommel, analist bij Commerzbank, is het nu belangrijk voor de VW-Group om zich ook te focussen op de Amerikaanse markt vermits hun verkoopcijfers het hier lieten afweten.

Het voordeel van Volkswagen is dat Toyota minder goed aan het presteren in op zowel de Amerikaanse als de Chinese markt en dat het milieuschandaal omtrent de sjoemelsoftware weinig tot geen impact heeft in de Aziatische landen.

Bronnen: HLN, NU.NL, BusinessInsider

Foto: Mahal – Pixabay

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.