Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Investeren in edelmetalen? Kies dan voor zilver

Sinds begin dit jaar zijn edelmetalen terug aan een remonte bezig, zowel goud als zilver vertonen een stijging die sinds begin januari non-stop aan het doorstoten is. Omdat goud iets minder hard is gestegen en zelfs slechts zijwaarts bewoog de afgelopen week, is het interessanter voor beleggers om zich voornamelijk te focussen op zilver.

De aandacht voor zilver en goud is een beetje verdwenen omdat de edelmetalen vanaf augustus 2016 flink zijn gedaald. Maar die daling lijkt stilaan weggewerkt te worden, in januari zijn beide edelmetalen opnieuw begonnen aan een herstel, het is nog maar de vraag of we aan een nieuwe rally zijn begonnen.

Voor goud lijkt het technische plaatje volledig te kloppen. Eind december noteerde het gele metaal nog aan 1.128 dollar per ounce, anderhalve maand verder staat goud aan 1.229 dollar per ounce. De rebound rally wordt bevestigd door het slopen van de 1.220 dollargrens, de nieuwe weerstand ligt op 1.290 dollar waarna goud nog verder kan stijgen.

Beleggers die nog meer rendement willen halen uit de heropleving van edelmetalen moeten zich richten op zilver. Het is algemeen geweten dat zilver achterloopt op de goudprijs en meestal pas later een inhaalbeweging doet om de trend van goud bij te benen en/of in te halen.

Voor zilver ligt de weerstand op 18,75 dollar per ounce, dit is het equivalent van de weerstand voor goud op 1.290 dollar. Van zodra deze grens wordt bereikt, ligt de weg open naar de volgende weerstand op 21 dollar per ounce.

Volgens Dominic Schinder, hoofd commodity en Azië bij UBS, kan er een goud en zilver rush uitbreken door de huidige risico’s op het wereldtoneel, kijk bijvoorbeeld maar naar de politieke spanningen in Europa en het treuzelgedrag van de Federal Reserve om de rentes te verhogen.

De Amerikaanse inflatie gaat veel sneller stijgen dan dat de Federal Reserve de rente gaat verhogen, dat is een goede zaak voor edelmetalen omdat de inflatie hier geen vat op heeft. Het blijft dan interessant om goud of zilver te bezitten omdat spaargeld door de inflatie alsnog weinig zal opbrengen.

Hoewel de Federal Reserve heeft vooropgesteld om de rente vier keer te verhogen dit jaar, twijfelen ze daaraan bij UBS, zij gaan eerder uit van twee ‘rate hikes’ in 2017. Als het stimuleringsbeleid van Trump door het congres geraakt, kan de economie een enorme heropleving kennen, maar of dat 4 procent zal zijn zoals wordt verwacht, is ook twijfelachtig.

Het is deze onzekerheid die er uiteindelijk voor zal zorgen dat het rentebeleid in de V.S.A. genormaliseerd zal worden, maar tegen een eerder traag tempo. En dat zal de positieve evolutie van de goud- en zilverprijzen niet in de weg staan in tegenstelling tot een versnelde normalisatie.

Bronnen: CNBC, ETF, The Street

Foto: Calgary Reviews – Flickr

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.