Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De Europese geheime miljardensubsidies aan Turkije

Turkije is weer eens in het nieuws. Erdogan komt in verschillende Europese landen campagne voeren rond het referendum dat beoogt meer macht aan de president te geven. Voor verschillende politici is dat een reden om de EU-toetredingsonderhandelingen, alsook de riante Europese subsidies aan Turkije terug te schroeven of stop te zetten.

Turkije krijgt ongeveer 6 miljard euro per jaar aan Europese subisidies. Daarbij zijn de subsidies van individuele lidstaten niet meegerekend. Een heel bedrag dus.

Toch is het werkelijke bedrag nog veel hoger, en wel hierom.

Omwille van de economische sancties die de EU in 2014 aan de Russen oplegde, hebben de Russen tegensancties opgelegd: heel wat Europese exportproducten werden geweigerd op de Russische markt, met een economisch bloedbad onder de Europese boeren tot gevolg.

Deze week heeft de Russische overheid het licht op groen gezet om verschillende groenten die het tot 2014 uit Europa aankocht opnieuw aan te kopen… uit Turkije.

Niet alleen broccoli, ajuinen en bloemkolen zullen vanuit Turkije geleverd worden aan Russische winkels, ook kauwgom en zout zal voortaan door de Turken geleverd worden.

Concreet betekent dit dat Europa, door haar sancties, Turkije een groot cadeau met een grote strik geeft: door de Turks-Russische deal ontvangen Turkse boeren miljarden euro’s die de Europese Unie onze boeren ontzegt.

Foto: liz west

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.