Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Voorzitter Eurogroep: “Grieken stop met vrouwen en drank”

Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de Eurogroep, heeft zich een hoop problemen op de hals gehaald. In een interview zou hij gezegd hebben dat de Grieken hun geld verspillen aan vrouwen en drank. De druk op de Nederlandse ontslagnemende Minister van Financiën neemt toe, om nu ook de Eurogroep te verlaten.

Vorige week werd de PvdA in Nederland afgeslacht tijdens de verkiezingen. De sociaaldemocraten verloren 75% van hun verkozenen. Jeroen Dijsselbloem was in het vorige kabinet Minister van Financiën.

Hij combineerde deze functie met het voorzitterschap van de Eurogroep. Deze informele vergadering van financiën-ministers komt maandelijks samen in Brussel en buigt zich over alles wat samenhangt met de monetaire unie, de ontspoorde economie van Griekenland voorop.

Dinsdag bracht Dijsselbloem een bezoek aan het Europees Parlement. Daar werd hij geconfronteerd met parlementsleden van de Groene fractie die hem een citaat voor de voeten wierpen. Dijsselbloem zou gezegd hebben dat de Grieken hun geld verspillen aan alcohol en vrouwen.

In de Frankfuter Allgemeine Zeitung stond: “ik niet al mijn geld aan drank en vrouwen (’Schnaps und Frauen’) kan uitgeven om daarna om hulp te vragen.” Duidelijk verwijzend naar de toestand waarin Griekenland zich bevindt, gezien de hulppakketten aan deze Zuid-Europese lidstaat.

“U hoeft het citaat niet te herhalen voor mij, het kwam uit mijn mond, ik weet wat ik gezegd heb”, aldus Dijsselboem in het Europees Parlement tegen de Groene fractie.

De Portugese eerste minister vindt deze uitspraak niet door de beugel kunnen en eist prompt het ontslag van Dijsselbloem. Volgens Antonio Costa is de Pvda-er een “racist, xenofoob en seksist”. Ook Matteo Renzi, de Italiaanse Premier, nota bene ook een socialist, vindt eveneens dat Dijsselbloem moet opstappen.

Jeroen Dijsselbloem heeft zich stevig in de nesten gewerkt. Nu hij geen minister in Nederland kan blijven (door de afstraffing van de PvdA), kwam zijn voorzitterschap van de Eurogroep al danig onder druk.

Heel wat landen wilden echter een uitzondering maken en Dijssebloem op post laten, ondanks dat hij in de toekomst geen Minister van Financiën meer zal zijn.

Vraag is of de steun voor Dijsselbloem zal blijven bestaan, nu de hele heisa rond de uitspraken in de krant, opborrelt…

Bron: Frankfurter Allgemeine Zeitung, De Telegraaf, Europarl.eu

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.