Europa klaar voor beursrally !

Waar Europa nog steeds opgezadeld zit met een economisch probleem en tal van onzekerheden waaronder de Brexit kan ditzelfde Europa mogelijks de volgende “hot” market worden voor beleggers.

Nu de economische voorspoed in de Verenigde Staten zich langzaam stabiliseert door het uitblijven van beloofde beslissingen door president Trump komt Europa als volgende doel in het vizier van beleggers en hefboomfondsen. Indien Europa en in het bijzonder de Eurozone erin slaagt om de enkele economische gevaren de baas te kunnen kan er dan hier een gouden periode aanbreken voor beleggers.

Beleggers kijken altijd naar de aandelen met de meeste return waardoor Europese aandelen bijkomende aandacht krijgen. In tegenstelling tot de Amerikaanse aandelen zijn de Europese tegenhangers nog goedkoper geprijsd ondanks de goede achtergrond. Dit in combinatie met de nog steeds goedkope mogelijkheid tot het ontlenen van geld kan er dan ook voor zorgen dat er een rush komt op Europese aandelen de komende maanden.

Dit alles wordt ook bevestigd met de nodige cijfers waarbij de afgelopen week de grootste hoeveelheid geld vloeide richting Europe sinds de afgelopen 60 weken. Met een bedrag van ongeveer 1,7 miljard Euro, waarvan 700 miljoen Euro komende vanuit de verkoop van Amerikaanse aandelen, is het duidelijk dat Europa een sterke stijging kan doormaken de komende maanden.

Het grootste gevaar om deze beursrally in de kiem te smoren zijn enkele bestaande problemen. Hierbij onder andere de Brexit vermeldend, de aankomende Franse verkiezingen en een mogelijks escalerende crisis binnen de Eurozone. Zolang er echter een positief beursklimaat aanwezig is zullen deze problemen (tijdelijk) op de achtergrond blijven.

Europa’s grootste economie, Duitsland, blijft het ondanks alle geruchten het opvallend goed doen waarbij een stijging van de economische groei wel degelijk een mogelijkheid blijft. Zolang deze Duitse groeimotor actief blijft kan Europa en de Eurozone even genieten van een vakantiegevoel.

Enige oplettendheid is wel noodzakelijk aangezien enkele sluimerende problemen helaas onopgelost blijven. Onder meer de enorme schuldencrisis, zowel in de Eurozone, de Verenigde Staten en tal van andere wereldeconomieën, blijft aangroeien. Na de euforie is er dan ook een zeer grote kans op een zware correctie en/of beurscrash, dit afhankelijk van de roekeloosheid van de speculanten. Deze speculanten kennende is dit dan ook een quasi garantie.

Bronnen:

http://www.cnbc.com