Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Akkoord over nieuwe financiële steun voor Griekenland

Na een lange periode van onderhandelingen en tegenvoorstellen, is er uiteindelijk toch een overeenkomst gekomen tussen het noodlijdende Griekenland, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds betreffende de verderzetting van het financiële steunprogramma. In de nabije toekomst mag Griekenland zich dus verwachten aan een nieuwe schijf vers geld om de interne financiële problemen aan te pakken.

Wie dacht dat het fiasco omtrent Griekenland volledig van de baan is, zit volledig mis. Enkele jaren geleden was er veel commotie en tumult over de financiële problemen in het Zuid-Europese land, na het toewerpen van een reddingsboei verdween de Griekse crisis op de achtergrond maar tot op de dag van vandaag heeft Griekenland nog altijd hulp nodig van de geldschieters.

Er werd afgesproken dat Griekenland beroep kan doen op financiële hulpmiddelen van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds als er werd voldaan aan verschillende voorwaarden, bv. een hervorming in de pensioenen, aanpakken politieke corruptie, etc…

Over een nieuwe schijf geld werd er anderhalf jaar onderhandeld, het leek er even op dat beide partijen lang niet tot een akkoord zouden komen, maar vrijdag kon de voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem met veel opluchting melden dat er een overeenkomst werd gevonden.

Ook onderliggen tussen de EU en het IMF was er de afgelopen tijd veel tegenwerking. Er waren veel eurolanden aan het twijfelen om een deel van de Griekse schulden kwijt te schelden terwijl het Internationaal Monetair Fonds hier geen andere optie in zag.

Zo zullen er in Griekenland nog meer hervormingen moeten plaatsvinden in o.a. de arbeidsmarkt, de pensioenen en de belastingen. De Griekse premier Alexis Tsipras is akkoord gegaan met de geldschieters over deze discussiepunten waardoor de Grieken gebruik kunnen maken van het Europese noodfonds om een schuld van 6 miljard euro af te lossen.

Een officieel akkoord is er nog niet, maar de bereidheid van beide partijen om in te stemmen met wat er nu op tafel ligt, stelt Dijsselbloem gerust dat een volledig akkoord weldra zal volgen.

Bronnen: GVA, Beursduivel, BusinessInsider

Foto: EU Parliament – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.