Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Italie brengt ultiem zoenoffer om Brusselse zegen voor bankensteun

Italië zit in de hoek waar de klappen vallen. Verschillende Italiaanse systeembanken moeten dringend gestut worden, maar Italië heeft de goedkeuring van de Europese Unie nodig om met staatssteun over de brug te komen. Voorlopig houden de Duitsers het been stijf.

Om Brussel ter wille te zijn heeft Italië de belofte op zich genomen om 3.4 miljard extra te besparen. Als dat lukt blijft Italië onder de Maastrichtnorm en kan de EU inschikkelijker zijn om de staatssteun goed te keuren.

De nieuwe Italiaanse regering moet regeren met een ei in de broek. De vorige premier Renzi werd na een referendum over zijn hervormingen, waaronder bezuinigingen op het staatsapparaat, naar huis gestuurd.

De nieuwe premier Gentiloni voert een soortgelijke koers en hoopt dat de bevolking genoegen neemt met de (minuscule) economische groei van 1.1%.

Opmerkelijk: Gentiloni neemt zich voor om de besparing door te voeren zonder de belastingen te verhogen. Een belofte die de Belgische regering de voorbije drie jaar alvast niet heeft kunnen waarmaken.

Benieuwd of de centrumlinkse regering in Rome slaagt waar de centrumrechtse regering in Brussel grandioos faalde.

 

Foto: Italia all’ONU , no changes made

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.