Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Opnieuw ruim 280 miljoen euro Europees geld voor Griekenland… of Duitsland?

Naast het miljardenreddingspakket voor de Griekse overheid heeft de Europese Investeringsbank (EIB) besloten om 280 miljoen euro te investeren in 14 Griekse luchthavens.

Het geld zal gebruikt worden om een lening te financieren aan Fraport Greece, de Griekse dochter van het Duitse Fraport AG, de operator van de luchthaven van Frankfurt.

In december 2015 verhuurde de Griekse overheid noodgedwongen 14 regionale luchthavens aan het Duitse bedrijf. Aan de spotprijs van 1.2 miljard euro mag Fraport in samenwerking met Grieks energiebedrijf Copelouzos de luchthavens voor 40 jaar uitbaten.

Het geld komt uit het EFSI-vehikel van de EIB, dat o.a. transportinfrastructuur met hoog risico moet financieren. Lees: de luchthavens zullen er piekfijn bijleggen en hypermodern zijn, maar men verwacht er weinig tot geen toeristen of bedrijven, en dus ook niet echt veel jobs.

Voor de Europese Unie is deze deal natuurlijk de voorbode van een economische renaissance in Griekenland. Maar is het wel verstandig om een land, dat dringend competitiever moet worden en moet innoveren, opnieuw onder te dompelen in een getypecaste rol als toeristische bestemming voor Duitse toeristen?

Opmerkelijk: ook de in Griekenland gevestigde Black Sea Trade and Development Bank stapt mee in de upgrade van de Griekse luchthavens. De regionale investeringsmaatschappij heeft belangrijke activiteiten in Oekraïne en Rusland.

Foto: Jody Claborn

Bron: NewEurope

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.