Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

BlackRock ziet correctie van 10 procent als mogelijkheid

Larry Fink werd toen hij 35 jaar was na 12 jaar ontslagen als obligatiehandelaar op Wall Street na een grote beleggingsfout.

Dit terwijl zijn weg omhoog juist zo hard ging en hij bijzonder succesvol was. Het bleek een harde en goede les voor Fink, tegenwoordig ceo van BlackRock.

Hij was vastberaden zijn carrière weer op de rit te krijgen en zette in 1988, samen met Steve Schwarzman’s Blackstone Group, BlackRock op. Een bijzonder succesverhaal.

Vandaag de dag is BlackRock uitgegroeid tot ’s werelds grootste vermogensbeheerder en bestaat haar klanten uit onder meer centrale banken en pensioenfondsen.

Met 5,1 biljoen dollar aan beheerd vermogen is BlackRock een invloedrijke en sturende kracht en worden natuurlijk de woorden van haar ceo serieus genomen.

Afgelopen woensdag werd Fink geïnterviewd door Bloomberg TV, waarin hij aangaf bezorgd te zijn.

De kans op een correctie in de VS groeit en hij gaf letterlijk aan dat er wellicht donkere tijden in het verschiet liggen. Fink:

There are some warning signs that are getting darker

In februari maakte hij overigens al eenzelfde opmerking:

I see a lot of dark shadows that could impact the direction of the marketplace

Toen had hij het onder meer over de aanhoudende stijging van de aandelenmarkten in combinatie met de aanhoudende stijging van het consumentenvertrouwen. Een mogelijk teken van een markttop.

Hij wees afgelopen woensdag onder andere op de dalende autoverkopen en de afnemende activiteit op de markt voor fusies en overnames.

Daarnaast valt de groei van de VS – gekeken naar de andere landen die deel uitmaken van de G7 – bijzonder tegen. De Amerikaanse economie groeit het langzaamst, nog langzamer dan eeuwige achterblijver Japan.

Verder gaf hij aan dat de Amerikaanse aandelenmarkt bevestiging nodig heeft dat de bedrijfswinsten sterk blijven en Trump vaart maakt met zijn belastinghervorming en infrastructuuruitgaven. Fink:

If the administration does succeed on some of these items then the market will then reassert itself going higher, but if we don’t have earnings validated in these higher P/E’s we could adjust downward 5 or 10 percent from here

Voor de langere termijn blijft een van de machtigste mannen van de VS overigens optimistisch.

Maar voor nu geldt dat voor zowel de VS als het door politieke schermutselingen geteisterde Europa voorzichtigheid geboden is.

Bronnen: Bloomberg, Market Watch

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.