Bitcoin weer boven de 1.300 dollar

Bitcoin koerst vandaag voorbij de 1.300 dollar op de hoop dat de Winklevoss bitcoin ETF, een indexfonds dat een mandje van bitcoinkoersen volgt, toch wordt geaccepteerd.

Met die 1.300 dollar koers is de virtuele munt nog niet over het vorige hoogtepunt van maart heen, toen zij wegens een zelfde speculatie een flinke spurt trok en op 10 maart een recordhoogte neer zette van 1.327,19 dollar.

Anderhalve maand geleden stak Amerikaans financieel toezichthouder de Securities and Exchange Commission (SEC) een stokje voor die eerste bitcoin-ETF van de gebroeders Winklevoss.

Daarna crashte de Bitcoinprijs behoorlijk, met maar liefst 25 procent.

De cryptovaluta ging eind maart nog lager nadat ook de SolidX Bitcoin ETF door de SEC werd afgeschoten.

Maar sindsdien is de virtuele munt weer aan een opmars bezig.

En hoe.

Sinds het laagste punt op 24 maart, van 959,45 dollar, staat het nu weer terug boven de 1.300 dollar. Op het moment op de 1.309,17 dollar per stuk.

Het heeft zeker ook te maken met het feit dat Japan in april aankondigde dat zij als eerste land ter wereld cryptovaluta zal accepteren als wettelijk geldig betaalmiddel.

Daarnaast gaf ook Rusland iets later aan dat het hoogstwaarschijnlijk virtuele valuta als Bitcoin in 2018 wettelijk zal gaan accepteren.

Los daarvan heeft huidige rally vooral te maken met het feit dat die eerdere beslissingen van de Amerikaanse SEC, om die ETF’s niet te accepteren, wat te voorbarig was.

De petitie van optiebeurs CBOE Holdings Inc’s Bats, om de Winklevoss bitcoin ETF te heroverwegen, is nu namelijk door diezelfde SEC goedgekeurd.

Precies hetzelfde speculatieverhaal doet zich nu dus weer voor.

Voor diegene die denken dat de virtuele munt te volatiel is en niet betrouwbaar: Bitcoin bleek sinds 2010, afgezien van 2014, elk jaar de best presterende munt ter wereld.

Elk jaar!

Voor 2017 staat Bitcoin ondertussen ook alweer op een plus van meer dan 30 procent.

Bronnen: Business Insider, IEX, Finanzen

Foto: Flickr