Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Buffett: “Ik had het mis wat betreft Google en Amazon en het heeft Berkshire-aandeelhouders veel geld gekost!”

Warren Buffett heeft lang gewacht om in de technologiesector te stappen. Hij begreep de producten en diensten niet goed genoeg om er een waarde op te plakken. Die tijden zijn voorbij nu hij aandeelhouder is van bedrijven als IBM en Apple. De belegger heeft wel spijt dat hij zo laat de waarde in de sector opmerkte.

Het waren weer hoogdagen voor Buffett fans wereldwijd: zaterdag vondt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway plaats. De beursgoeroe deelde veel van zijn wijsheid in de vergadering en de vele interviews die hij gaf.

Maar ondanks het feit dat hij een van de meest succesvolle beleggers ter wereld is, houdt hij de voetjes mooi op de grond.

“Domheid”, dat antwoorde de 86-jarige belegger op de vraag waarom hij niet heeft geïnvesteerd in Amazon.

Buffett noemde Jeff Bezos, de CEO van Amazon, een briljante man en vertelde dat hij niet verwacht had dat hij zijn plannen op zo’n grootte zou kunnen uitvoeren.

“Ik was al vroeg onder de indruk van Jeff. Ik had nooit verwacht dat hij zou klaarspelen wat hij heeft gedaan… en op die schaal! Hij is de hele retailwereld aan het veranderen en tegelijkertijd de ganse IT-sector.”, zo vertelde de hij vandaag in een interview.

De belegger waarschuwt nog: “We missen een heleboel zaken en zullen dat blijven doen.”

Een ander bedrijf dat Buffett fout heeft ingeschat is Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Dat het bedrijf veel waard was had hij kunnen weten: verzekeraar Geico, een dochteronderneming van Berkshire Hathaway betaalde jaren geleden al $10 per klik voor Google-advertenties!

Die fout heeft Berkshire-aandeelhouders veel geld gekost, zo geeft Buffett zelf toe.

Ondertussen zijn de koersen van beide bedrijven zodanig opgelopen dat Buffett niet meteen instapt. “Maar als ik gedwongen was om Alphabet te kopen of te shorten, dan zou ik het kopen. Dat geldt ook voor Amazon.”

IBM is een ander verhaal: hier investeerde Buffett wel hard, maar beklaagd zich dat nu. De laatste cijfers tonen aan dat hij een derde van zijn positie verkocht.

“Ik evalueer IBM niet meer op dezelfde manier als zes jaar geleden toen ik begon te kopen. Het bedrijf heeft er enkele zeer sterke concurrenten bijgekregen.”

Zelfs de beroemdste belegger ter wereld maakt dus fouten. Bescheiden blijven en er proberen uit te leren is de boodschap!

Bron: CNBC
Foto: Publiek domein

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.