Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Einde voordelen Brexit in zicht

Terwijl de Brexit als een financieel nachtmerrie werd aanzien noteert de Londense FTSE momenteel op een hoogtepunt. Sinds het pro-Brexit referendum steeg deze ongeveer 20%, een stijging die volgens analisten mogelijks op zijn laatste benen loopt.

De Brexit heeft op het eerste zicht amper indruk gemaakt op de Britse economie. Door de zwakte van de Britse Pond werd de export gestimuleerd en steeg de FTSE sterk. Ten opzichte van de Amerikaanse dollar is de daling bijna 20%, welke nu is teruggelopen tot ongeveer 12%. Aangezien een groot deel van de Britse productie voor de export is bestemd kon de Britse economie hier dan ook volop van profiteren.

Analisten waarschuwen echter dat de realiteit pas binnenkort zal doordringen waarbij de Britse huishoudens de eerste slachtoffers hiervan zullen zijn. Vele importgoederen zijn ondertussen duurder geworden, dit onder druk van de stijgende grondstoffen. De export daarentegen is voorlopig nog niet getroffen door de zwakkere Britse Pond. Deze Britse Pond kan door nieuwe renteverhogingen van de FED nog verder dalen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

In de Eurozone daarentegen is er nog geen sprake van een renteverhoging. Daarbovenop zullen de komende kwartalen de gesprekken starten tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa waarbij ondertussen duidelijk is geworden dat deze niet in een hartelijke sfeer zullen verlopen. Het valt dan ook te vrezen dat dit wel de nodige impact zal hebben op de Britse economie.

Indien het Verenigd Koninkrijk geen vergelijk kan vinden met de Europese Unie valt het terug op de WTO-handelsafspraken. Dit zou zware implicaties hebben voor de handel door sterk gestegen importtarieven en het verliezen van de toegang tot de Europese markt. Voor de export naar de Verenigde Staten zal dit niet bijzonder veel verschil uit maken, maar ten opzichte van de Eurozone kan dit een groot competitief nadeel inhouden.

Op dit moment is niet enkel de discussie losgebarsten over het terug overbrengen van Europese agentschappen naar de EU maar ook over de zogenaamde “’clearing houses”. De Eurozone wenst deze clearing houses terug binnen de Eurozone te brengen terwijl deze een grote bron van inkomsten vormen voor The City of London. Deze clearing houses zijn de tussenpartij tussen handelaren opdat deze kunnen handelen zonder elkaar te kennen. Deze zorgen (tegen betaling) dat beide zijden van de transactie correct gebeuren en de overdracht daadwerkelijk kan plaatsvinden. Indien The City of London ook dit recht zou verliezen kan dit de relaties nog verder vertroebelen en stijgt de impact van de Brexit-factuur nog.

Bronnen:

http://www.cnbc.com

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.