Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Rusland gaat cryptocurrencies formeel erkennen als betaalmiddel in 2018

De Russische overheid zal vanaf 2018 cryptocurrencies (wellicht) formeel erkennen als legal tender (wettig betaalmiddel).

Door de volatiele roebel is de vraag naar crypto in Rusland explosief toegenomen en goed ingeburgerd geraakt bij de jongere generaties. De overheid lijkt gewonnen voor het idee van crypto. Zo hoopt het Kremlin om illegale transacties tegen te gaan.

Heel wat Rusland zijn namelijk het slachtoffer van malafide financiële kwakzalvers die al te vaak met miljoenen aan spaarcenten van – vaak armere – Russen aan de haal gaan.

Door crypto formeel te erkennen als wettig betaalmiddel hoopt de overheid om dat malafide circuit uit te roken.

Rusland wil een wereldwijde blockchain-hub worden en natuurlijk hoort een permissief wettelijk kader daarbij. Jonge Russen zijn heel tech savy en de FinTech-startups springen als paddenstoelen uit de grond.

Op die manier kan Rusland mogelijk zijn buitenlandse valuta-reserves beschermen, alsook haar eigen munt ondersteunen.

Op dit moment heeft enkel de Bank of England een echt blockchain-beleid de naam waardig. De Britten experimenteren met een “digitale” pond en willen blockchain-technologie integreren in het financiële dna van de Londense city.

Bron: Vedemosti

Foto: DennisM2

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.