Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Rusland maakt Griekenland steeds nadrukkelijker het hof

Grote zorgen in Brussel: de Russisch-Griekse bilaterale handel is in Q1 van 2017 met 80% gestegen ten aanzien van dezelfde periode in 2016.

Voor de Grieken en de Russen is het natuurlijk allemaal goed nieuws: Griekenland kreunt onder de ijzeren wet van de troika en de te dure euro en is dringend op zoek naar nieuwe investeringen.

Rusland daarentegen is uitdrukkelijk op zoek naar nieuwe handelspartners met weinig bargaining power. En dan is Griekenland natuurlijk een begeerlijke bruid.

Al sinds het begin van de Griekse economische crisis in 2008 zoekt Rusland nadrukkelijk toenadering tot de Griekse machthebbers. Dat kon u de afgelopen jaren nauwgezet volgen op beurs.com.

Maar pas sinds het aantreden van de regering Tsipras in 2015 werd de samenwerking gevoelig opgedreven.

Griekenland is van strategisch groot belang voor de Russen: Griekenland heeft belangrijke zeehavens, ligt strategisch ten aanzien van Turkije, heeft enorme mineraal- en energiereserves, waaronder gas, en kan een grote hub worden voor Turkish Stream.

Griekenland is nu ook onder premier Tsipras een geopolitieke bondgenoot van Rusland: de militaire vloot bunkert in Griekse havens op weg van en naar Syrië, en Griekenland werkt zich in de Europese Raad op als groot criticaster van de economische sancties tegen Rusland.

Bron: Sputnik News

Foto: EU2016 SK

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.