Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Goed nieuws voor België

De Belgische economie doet het zeer behoorlijk. Nieuwe cijfers van het Instituut voor Nationale Rekeningen geven een kwartaalgroei van 0,6 procent aan, een sterke jaarstart. Verder lijken meer en meer bedrijven een verhuis van Londen naar Brussel te overwegen.

Een eerdere groeiraming voor het eerste kwartaal ging uit van 0,5 procent. Dit blijkt bij nieuwe cijfers 0,6 procent geworden. Het is van het eerste kwartaal van 2015 geleden dat er nog zo’n hoge groei werd neergezet in ons land.

De bouwsector groeide 2,4 procent. Tijdens een milde winter was de activiteit vrij hoog.

De export steeg en de import daalde. Het handelsoverschot leverde extra economische groei op.

Verder kwamen er in de eerste drie maanden van het jaar 9300 jobs bij, een stijging met 0,2 procent.

Door De Tijd geraadpleegde economen verwachten een economische groei van 1,5 procent voor het hele jaar.

Mindere factoren

Er zijn ook enkele sectoren die minder positief bijdroegen aan de groei…

De groei in de industrie was beperkt.

Ook de binnenlandse vraag was zwak. Dit was echter niet te wijten aan de consumenten, wel aan de tegenvallende investeringen. Deze vielen 1,1 procent terug. De daling eind vorig jaar was echter nog veel sterker!

Meer positief nieuws voor België

We kregen ook nog ander positief nieuws voor ons land. De Nationale Bank liet weten dat er opnieuw twee bedrijven interesse hebben getoond in een verhuis van Londen naar Brussel (ten gevolgen van de Brexit). Het zou niet gaan om grote bedrijven maar het is toch weer een signaal dat ons land kan profiteren van een ‘vlucht’ uit Londen, na twee maanden geleden al het nieuws van de verzekeraar Lloyd’s te hebben gekregen.

Ook deze keer zou het weer om financiële spelers gaan, meer bepaald een specialist in betalingsdiensten en een andere in geldtransfers. Namen werden niet gegeven. De Nationale Bank onderzoekt de mogelijkheden.

Minister van financiën Johan Van Overtveldt gaf begin deze maand te kennen dat er nog een andere verzekeraar binnenkort een beslissing zou nemen over een mogelijke verhuis.

Brussel is voor bedrijven actief in de financiële sector een aantrekkelijke stad, net als Londen. De onzekerheid rond de Brexit zorgt ervoor dat die eerste aan belang wint.

Bronnen: De Nationale Bank, Instituut voor Nationale Rekeningen, De Tijd

Foto: http://www.visitflanders.com

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.