Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Europa komende maanden “the place to be” ?

Niet de Verenigde Staten maar de Eurozone is de komende maanden “the place to be” voor beleggers. Dit ondanks de politieke risico’s welke de komende maanden een impact kunnen hebben op de Europese economie.

Waar de Verenigde Staten het afgelopen jaar de economie sterk zagen aantrekken was dit tot op heden in Europa minder het geval. Daar is echter volop verandering in gekomen waarbij de Eurozone de afgelopen maanden een sterke instroom van kapitaal kon optekenen. Afgelopen maand steeg deze instroom reeds met miljarden Euro’s. Sinds het begin van dit jaar is dit bedrag gestegen tot boven de 13 miljard Euro aldus Bank of America Merrill Lynch. Ook het komende kwartaal zal dit bedrag blijven stijgen waardoor de Europese problemen verder op de achtergrond verdwijnen.

Analisten merken op dat Europa de afgelopen maanden omwille van diverse redenen een gebrek aan investeringen kende. Zo blijft de Griekse crisis nog steeds aanwezig en was er het risico op een extreem-rechtse overwinning van Le Pen in Frankrijk. Waar het tweede weliswaar niet gebeurd is, is het eerste helaas wel nog steeds aanwezig.

Diverse politieke en financiële risico’s blijven echter aanwezig waaronder de Brexit, de crisis in de Italiaanse financiële sector, Griekenland en de Duitse verkiezingen dit najaar. Daarbovenop kampt ook de Eurozone met een zeer hoge schuldgraad waardoor een verhoging van de rente of een financiële crisis een directe en ernstige impact op het gehele systeem heeft. Ook is de ECB momenteel nog steeds bezig met het uitvoeren van zijn eigen QE-programma waardoor de Europese economie nog steeds gebruik maakt van een financieel infuus.

De Brexit en de aankomende Britse verkiezingen is de eerste van de mogelijke problemen die de Eurozone kan doen opschrikken. Indien May de verkiezingen wint blijft de situatie grotendeels wat ze is en zal de Britse Pond vermoedelijk geen verdere averij oplopen. Indien ze echter niet wint, dan komt het gehele Brexit-verhaal terug in vraag en kan de Britse Pond een nieuwe duik maken. De toekomstige relaties met de Europese Unie zijn op dit moment allesbehalve duidelijk wat de komende jaren echter wel het geval moet worden.

Bronnen:

http://www.cnbc.com

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.