Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Jim Rogers: Zo verdien je gemakkelijk 10%

De legendarische belegger Jim Rogers is doorgaans bijzonder negatief over de toekomst van het financiële systeem. Maar In tegenstelling tot andere doemdenkers ziet hij altijd ergens wel enkele lichtpuntjes. Momenteel zijn dat Rusland en Japan.

Rogers werd vooral bekend dankzij het Quantumfund dat hij samen met George Soros runde. Van 1970 tot 1980 steeg dat fonds met 4200% terwijl de beurs maar 47% won!

De beursgoeroe ging hierna “met pensioen” en focust sindsdien op het beheren van zijn eigen geld.

Dit belegt hij voornamelijk in landen die een crisis hebben meegemaakt en hiervan aan het bekomen zijn. Zo heeft Japan na verschillende decennia nog steeds niet het record van 1989 verbroken!

“De Amerikaanse aandelenmarkt staat op recordhoogte, de Japanse aandelenmarkt is 50% gedaald. Ik ben aan het kopen, ik ben op zoek naar meer Japanse investeringen. Als ik hier nu niet dit interview zou zitten geven zou ik misschien Japanse aandelen aan het kopen zijn. De koersen in Japan en Rusland staan laag in vergelijking met de historische niveaus.”, zo legde de beurslegende uit.

En zo komen we bij Rusland; daar is Rogers zo mogelijk nóg positiever over. Daar is de beurs na een jarenlange daling sinds vorig jaar weer aan het stijgen.

“Het gaat beter met de Russische economie. Die deed het heel slecht. De olieprijs is ook gestabiliseerd. Maar om wille van de sancties zijn er totaal nieuwe industrieën aan het bloeien.”

De landbouw- en voedingssector doet het bijzonder goed omdat Rusland nu allerlei producten zelf moet produceren. De sancties waren eigenlijk een groot cadeau voor de Russische economie.

Hierop heeft de beleggingsgoeroe handig op ingespeeld door te investeren in een kunstmestproducent. Die doet nu gouden zaken!

Rogers merkt ook op hoe het land overspoeld wordt door zakenmensen uit China: “Als ik nu op een Russische luchthaven kom zijn de rijen enorm omdat er zodanig veel Chinezen zijn.”

Rogers ziet nog veel opwaarts potentieel voor de Russische economie. Ook omdat een van de voornaamste exportproducten van Rusland, olie, volgens Rogers een bodem aan het vinden is…

“Olie is een bodem aan het maken. We zullen terugkijken en zeggen dat in 2015, ’16, ’17 olie een bodem heeft gevonden, en dan zal het terug hoger gaan. Het zal niet terug naar $150 gaan, tenzij er oorlog uitbreekt. Maar ik koop liever olie dan het te verkopen. Dat is een van de redenen waarom ik positief ben over Rusland.”

Aandelen kopen is niet de enige manier waarop Rogers tracht te profiteren van de Russische heropleving. Een manier om gemakkelijk geld te verdienen is volgens hem door het kopen van Russische overheidsobligaties.

Daar krijgt je nog steeds 10% interest op, hoewel de roebel gestabiliseerd is!

Wat met Europa en Amerika, veel grotere markten dan Rusland?

Over Europa is Rogers niet positief. Ook al vind hij aandelen er niet duur, hij wil er niet beleggen om wille van de euro. Dat vind hij een problematische munt!

Amerika zit verrassend genoeg niet in een aandelenzeepbel volgens de superbelegger, maar hij investeert niet meteen.

“Als er een grote daling komt dan heroverweeg ik. Ik verwacht geen daling, want er vloeit te veel geld van de Fed naartoe en aandelen zijn nog niet te hoog gewaardeerd. Een zeepbel is zich aan het vormen in Amazon en dergelijke. Maar ik zie geen algemene aandelenzeepbel.”

Bron: Fox
Foto: Gage Skidmore

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.