Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De nieuwe shoppingcultuur en hoe u ervan profiteert

Overal ter wereld zijn beleggers op zoek naar groei, nu meer dan ooit tevoren.

Het is tegenwoordig dan ook niet evident om een opportuniteit te vinden die u vooruitzichten biedt op mooie rendementen voor de komende jaren.

Deze opportuniteiten worden namelijk met de dag zeldzamer door de vaak al rijk gevalueerde aandelenmarkten en een lager dan gehoopte groei.

Echter is dit exact wat ik denk hier gevonden te hebben…

Ik heb het over de opkomst van het online winkelen, en dit voornamelijk in de Aziatische groeilanden, deze sector heeft volgens mij heel erg veel potentieel.

Ik ga in dit artikel als voorbeeld China gebruiken, omdat deze waarschijnlijk wel het meest bekend is voor deze nieuwe trend die zich momenteel verder ontwikkelt.

China

China zet de trend in het ‘E-shoppen’, dat mag duidelijk wezen.

Volgens hun ‘National Bureau of Statistics‘ spendeerde Chinese consumenten in 2016 maar liefst 750 miljard aan aankopen over het internet.

Om het even in perspectief te zetten voor u: dat is meer dan Engeland en Amerika samen.

En dit is ook niet de eerste keer dat de Chinezen hun internet aankopen de hoogte in jagen…

Bekijk onderstaande grafiek maar eens:

Dit was dus ook al in de jaren die 2016 voorafgingen het geval!

Het mag dan ook duidelijk zijn dat het gehele e-shopping gebeuren zich voornamelijk manifesteert in China.

En dit is zeker niet het einde van deze trend waarbij shoppers meer en meer de computers verkiezen boven het rijden naar het lokale winkelcentrum, ik denk zelfs eerder dat het amper het begin is.

De volgende grafiek illustreert zeer goed waarom:

De rode balk is het aandeel in percentage van China (in het rood) in deze nieuwe E-shoppingcultuur, dit in vergelijking met Amerika (in het zwart) en de rest van de wereld (in het grijs).

Het aandeel van China in de E-shoppingcultuur is dus écht aanzienlijk groot en zal als klap op de vuurpijl alleen maar blijven toenemen de komende jaren.

China zal verder blijven uitlopen op alle andere landen – op uitzondering van één, maar hier kom ik nog op terug – en de groei in online verkopen in China zal per jaar met meerdere procenten gaan stijgen.

De volgende grafiek illustreert dan ook waarom ik denk dat deze trend eerder zal versnellen dan afzwakken:

Het laat de rest ver achter zich wat betreft de groei in totaal.

Het is daarom ook dat ik op het feit hamer dat deze opportuniteit zich globaal aandient, maar de kans op aanzienlijke winsten zich voornamelijk bevindt in Aziatische landen zoals China, deze hebben een grote voorsprong genomen op de rest van de wereld wat betreft dit fenomeen.

Amazon: het wonder uit het westen

Ik denk dat ik een open deur intrap als ik stel dat iedereen die dit artikel leest wel bekend is of gehoord heeft van Amazon.com.

Althans diegenen die de afgelopen 10-15 jaar niet in een grot hebben gewoond.

Dat moet haast wel het geval zijn om nog nooit van deze e-shopping reus gehoord te hebben, het is namelijk écht een gigant op dit vlak.

Kijk maar eens naar de prijs van een aandeel in dit bedrijf sinds 2005:

Ik moet er denk ik geen verdere uitleg bij geven om duidelijk te maken dat de mensen die een hele tijd geleden in dit aandeel belegd hadden er financieel erg mooi profijt uit hebben gehaald.

Mocht u dit aandeel zo een goeie 10 jaar geleden op de kop getikt hebben voor $40, dan zou je deze op de dag van vandaag kunnen uitcashen boven de $1000.

Dat is zomaar even x25.

Elke euro die je 10 jaar geleden in dit aandeel hebt gestoken is nu 25 euro.

Dat is nog eens performance!

Maar om eerlijk te zijn …

Ik zou dit aandeel nu niet meer kopen, het is namelijk érg duur geworden met de loop der tijd en de grootste winsten zijn op de korte tot middellange termijn zo goed als zeker al behaald met dit aandeel.

Het succes van Amazon laat in ieder geval wat mij betreft al zien dat er wel een zekere honger is naar dit soort bedrijven en ik denk dat die honger ook niet snel zal verminderen, althans zeker niet in de oosterse landen.

De grote drijfveren achter deze trend

Ik zal hier nog even een opsomming doen van de meer prominente punten die u moet onthouden, om de grote lijnen duidelijk te maken die onderliggende zijn aan deze seculaire uptrend in wording:

  1. Wereldwijd krijgen steeds meer en meer mensen toegang tot het internet.
  2. Het steeds toenemend gebruik van smartphones maakt deze markten nog toegankelijker dan voorheen, er is geen computer meer nodig.
  3. De bevolking in landen als China, India, … – waar toch wel een erg groot deel van de wereldbevolking woont – zien jaar na jaar hun inkomen groter worden, en hebben dan ook meer geld om te spenderen aan o.a. E-shopping.
  4. Consument gerichte bedrijven pikken deze trend op en gaan zich dan ook meer en meer focussen op online verkopen, zij willen natuurlijk deze steeds meer duidelijk wordende trend ook niet missen en zullen dan ook hun online aanwezigheid met de loop der tijd uitbreiden.
  5.  …

 

Waar bevindt zich de grootste opportuniteit?

Ik kan nog wat verder in detail treden om de redenen waarom dit een mooie opportuniteit is nog een beetje meer in de schijnwerper te zetten, maar ik ga liever nu over op de grootste opportuniteit van alles, in deze sector die zich wereldwijd ontplooit.

Er is namelijk één land die er wat betreft de groei mogelijkheden met kop & schouders boven uit steekt.

En nee… het is NIET China!

Het is een land met zo een kleine 1.3 miljard inwoners.

Het is een land die jaarlijks zeer mooie groei vertoond.

Het is een land die er in slaagt om elk jaar weer heel veel mensen uit de armoede te tillen en zo een bloeiende middenklasse te creëren.

Het is een land waar elke lange termijn belegger van gaat watertanden, alleen al om de mogelijkheden die er sowieso al zijn in dat land, en daar boven op komt dan nog eens de E-shopping opportuniteit die hier enorme groei gaat laten zien de komende jaren.

Ik heb het hier over India.

De volgende grafiek spreekt boekdelen:

Als deze sector dus al mooie groeimogelijkheden zou vertonen in China – welke het geval is – hoe noem je dan dezelfde situatie in India?

Ik zal het u zeggen: een monster opportuniteit die u niet vaak tegen zult komen op de financiële markten.

Echter is het niet gemakkelijk om het kaf van het koren te scheiden, zeker niet in een markt die vrij nieuw is en al bij al nog wel wat onzekerheid kent.

Het zou daarom voor de gemiddelde belegger zeer fijn zijn om toch optimaal te kunnen profiteren van een dergelijke trend en eveneens het risico zo veel mogelijk te beperken.

Dat is wat exact wij bij Kantoor Peters voor u kunnen betekenen!

Multi Asset Opportunities

Met ons Multi Asset Opportunities fonds trachten wij op een zo efficiënt mogelijke manier in te spelen op trends zoals deze.

Wij hebben dan ook verschillende Indische aandelen geselecteerd die het de komende jaren stukken beter zouden moeten doen dan de sector in zijn geheel.

Een mooie opportuniteit met heel veel potentieel dus, laat het dan ook niet door uw vingers glippen en wees er tijdig bij.

Voor meer informatie aarzel niet om ons te contacteren met behulp van onderstaande informatie:

 

Verzekeringen | Beleggingen | Leasing

Guido Peters bvba
Bosstraat 40 – 3680 Maaseik
Tel 089/56.63.80 – Fax 089/56.85.03
info@kantoorpeters.be / bart@kantoorpeters.be
www.kantoorpeters.be
FSMA 032614 A

 

 

Het ICF Multi Mining Asset Opportunities is een beleggingsproduct bij Bâloise Luxemburg, met als beheerder MeritCapital NV. Aan deze levensverzekerings is het rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen, met als doel de uitkering van een kapitaal bij Leven en/of bij overlijden van de verzekerde perso(o)ne(n), vermeld in de bijzondere voorwaarden van de Bâloise polis. Lees aandachtig de financiële infofiche, de algemene voorwaarden, de specifieke voorwaarden van collectieve internefondsen bij BâloiseVie Luxemburg. Informatie over het beleid inzake belangconflicten is beschikbaar op aanvraag bij BâloiseVie Luxembourg S.A. Voor meer informatie, contacteer uw BâloiseVie Luxembourg verzekeringsmakelaar.

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.