Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Tapijtgigant Balta trekt naar de beurs

Balta is een tapijtgigant uit West-Vlaanderen die naar de beurs trekt. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid de grootste beursgang in België voor 2017. Wat zijn de pro- en contra-elementen betreffende dit aandeel? We zetten enkele zaken op een rij.

In 1964 werd Balta opgericht. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste tapijtgroep in heel Europa. Balta heeft wereldwijd tien vestigingen, goed voor meer dan 3000 jobs. Vorig jaar bedroeg de omzet 577 miljoen euro.

Vanaf half juni zal Balta op de tabellen staan. De intention to float werd halfweg mei al bekend gemaakt. JP Morgan, Barclays, Deutsche Bank, ING en KBC Securities zullen de beursintroductie begeleiden.

Per aandeel zal tussen de 13 à 16 euro betaald moeten worden. Dat is het startbedrag op 14 juni. Intekenen als particulier kan nog tot 12 juni. Indien de toeloop gigantisch is, dan kan vroegtijdig het intekenen stop gezet worden, maar nooit voor 9 juni.

De lezers van Beurs.com hebben dus nog tussen de 2 à 5 dagen om hun slag te slaan. Intekenen via ING en KBC Securities lijkt voor mensen in België en Nederland het handigste, aangezien deze banken de beursgang begeleiden en klanten van begeleidende banken heel vaak voorrang krijgen.

Momenteel wordt vooral geld opgehaald om de uitstaande schulden af te lossen (385 miljoen euro). Wat Balta doet is vooral bestaande aandelen op de markt gooien. Toch wil het bedrijf 138 miljoen bijkomend ophalen via een kapitaalverhoging.

Balta is al jaar-en-dag een groot succes. Toch moet voor bepaalde zaken opgelet worden: Het bedrijf wordt deels blootgesteld aan het (zwakke) pond en heeft een vestiging in het woelige Turkije, waar het politieke klimaat momenteel alles behalve stabiel van aard is.

Bron: De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.