Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

IMF is bikkelhard voor Trump en Obama: terecht of onterecht?

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiprognose voor de Verenigde Staten, de sterkste economie ter wereld, naar beneden bijgesteld. Volgens de internationale organisatie is zijn de verwachtingen van de Trump-administratie, die een groei van 3% ambiëren, onrealistisch hoog. Het IMF houdt het op een bescheiden 2.1%. Dat is nog altijd hoger dan de meeste Europese landen.

Het IMF heeft geen hoge dunk van de nieuwe fiscale politiek van Trump: goedkope bonds voor grote infrastructuurwerken ter waarde van 1000 miljard dollar en lagere belastingen. De reden is duidelijk: Trump talmt, laat ballonnetjes op, trekt zijn statements weer in, en amendeert voortdurend zijn eigen voorstellen.

Met andere woorden: Trump geeft een onzekere indruk en dit gaat volgens het IMF ten koste van investeerders- en consumentenvertrouwen.

Het IMF geeft ook Obama een veeg uit de pan: Trump heeft een structureel ongezonde economie met zich mee: de arbeidsproductiviteit is ontzettend laag, de bevolking veroudert en de innovatie stokt.

Met andere woorden: de Amerikanen zijn wel aan het werk (de werkloosheid ligt historisch laag op 4.3%), maar ze bakken hamburgers  of kweken organische courgetten.

Het IMF heeft wel hoop in het plan van Trump, maar dan mag hij niet langer talmen en moet hij NU springen. Trump heeft echter een groot probleem: het Amerikaans Congres. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden zit barstensvol volksvertegenwoordigers die de man naar het leven staan en geen kans onbenut zullen laten om de zwakke punten in zijn wetsvoorstellen genadeloos uit te buiten. Ook de mainstream media spelen hierin een belangrijke rol.

Foto: quasuo

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.