Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Italiaans ambassadeur: “Brexit betekent niet noodzakelijk exit”

De brexit-onderhandelingen zijn nu al een tijdje bezig, maar dat wilt niets zeggen volgens Pasquale Terracciano, Italiaans ambassadeur van de ambassade in het Verenigd Koninkrijk. Hij beweert dat, ondanks het activeren van artikel 50, een ommekeer in het proces perfect mogelijk is. De Britse bevolking kan zijn ongenoegen uiten om de politici een stap terug te laten doen.

Het brexit-proces terugdraaien, het is niet de eerste keer dat hier aan wordt gedacht. Verschillende Europese leiders lieten eerder al verstaan dat de deur nog altijd open staat voor het Verenigd Koninkrijk. Ook de Italiaanse ambassadeur die in het V.K. werkt, liet tijdens een interview met CNBC weten dat de brexit niet persé uitgevoerd moet worden. Alles hangt af van de publieke opinie.

De onderhandelingen zijn in juni pas van start gegaan dus ze zitten nog niet in zo een vergevorderd stadium, ze zitten nu in de tweede ronde waarover er wordt onderhandelt over de burgerrechten. Terracciano acht het mogelijk voor het Verenigd Koninkrijk om terug te komen op hun beslissing.

Indien dit toch niet lukt en de Britten zich willen distantiëren van de Europese Unie, is het wel mogelijk om een ‘exit’ te vermijden door een relatie op te bouwen zoals dat nu ook met Noorwegen en Zwitserland is. Een geassocieerd partnerschap lijkt dan een goed alternatief voor de brexit.

In dit model wordt er op verschillende niveaus toch nog samengewerkt in het systeem van de Europese Unie, zo zal de vrijhandel met andere Europese landen blijven bestaan waarbij de Europese wetgeving van toepassing blijft. De toegang tot de interne markt is dan kneedbaar waarbij er kan gekozen worden welke goederen en diensten gekoppeld of los zullen worden verhandeld.

Zo kiest Zwitserland er bijvoorbeeld voor om de bankensector volledig voor hun eigen rekening te nemen zonder dat de Europese Unie hier iets in te zeggen heeft. Wat de burgerrechten betreft, kunnen Zwitsers en Europeanen zich ook vrij bewegen in en buiten de landsgrenzen.

Terracciano zei dat de Europese Unie weinig kan doen aan de interne politieke situatie in het Verenigd Koninkrijk, hij hoopt alvast dat de Britten de juiste keuze zullen maken. Tijdens het interview met CNBC benadrukte hij nogmaals dat de deur voor het V.K. altijd open zal blijven staan en dat het belangrijk is dat de Europese Unie zo goed mogelijk verenigd blijft.

Bronnen: CNBC

Foto: George Hodan – PDP

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.