Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Olieprijs blijft onder druk staan volgens BNP Paribas

BNP Paribas verlaagde haar prognoses voor de olieprijs. De markt had meer verwacht van de OPEC en de productiebeperking van het kartel wordt tegengegaan door capaciteitsverhogingen in andere landen.

De economen van de Franse grootbank denken aan een prijs van 49 dollar (= -8 tegenover vorige raming) per vat West Texas Intermediate (WTI) tegen het einde van dit jaar. In 2018 zou de prijs verder dalen tot 45 (= -16) dollar. De traditioneel iets duurdere Brent-olie (uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten) zou tegen eind 2017 51 (= -9) dollar per vat moeten waard zijn en dalen tot 48 (-15) dollar volgend jaar.

Momenteel noteert een vat WTI op 44,50 dollar en een vat Brent op 47 dollar.

BNP Paribas denkt dat de prijzen de eerstvolgende maanden nog zullen stijgen wegens een hogere vraag tijdens de zomer.

In mei besliste de OPEC de afgesproken productiebeperking te verlengen. De markt had echter op meer gerekend dan enkel een verlenging, stelden de experts van de bank.

Productiebeperking tegengegaan

BNP Paribas verwijst daarnaast naar de productieverhogingen in tal van andere landen die de inspanningen van de OPEC-leden teniet doen. Zo zijn er Libië en Nigeria, nochtans leden van de OPEC, die almaar meer oppompen, maar vooral de Verenigde Staten. De productie van schalie-olie scheert er hoge toppen. Het “creëert een plafond voor prijsstijgingen,” klinkt het. De economen denken verder dat die Amerikaanse productieverhogingen nog tot diep in 2018 zullen verdergezet worden.

Bron: ABM FN-Dow Jones, Beursduivel

Foto: Getty Images

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.