Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Aandelen drank en voeding door het dak

Tal van beursgenoteerde bedrijven actief in de voedings- en drankindustrie noteren recordkoersen. Is er nog ruimte om in te stappen of is de onderwaardering al helemaal weggewerkt?

Wie een blik op de beurstabel werpt, ziet meteen dat heel wat Belgische firma’s die focussen op eten en drinken hoge ogen gooien. Het ene record na het andere is in de jongste maanden aan het sneuvelen. Enkele voorbeelden:

Ter Beke is sinds 2015 aan een klim bezig, die niet lijkt te stoppen. Op amper drie jaar tijd werd een stijging genoteerd van 50 naar bijna 200 euro per aandeel. Miko, bekend van haar koffie, is ook aan een ferme opmars bezig. De waardering ging ondertussen maal vier in even veel jaren tijd.

Ook Lotus Bakeries is een succesverhaal. Ook hier is de klim ingezet zo’n drie tot vier jaar geleden, en sinds 2016 gaat het echt hard. Het aandeel ging maal vijf in een tijdspanne van amper een half decennium. Over een periode van vijftien jaar noteert Lotus een vermenigvuldiging van een factor 60!

Hoe hoog groeien de bomen? Tot aan de hemel? Steeds meer beleggers willen in de voedings- en dranksector actief worden. Zo investeerde beleggersactivist Daniel Loeb eind juni zo’n 3,5 miljard dollar in Nestlé.

Maar, is het nog wel verstandig om in te stappen? De grootste onderwaarderingen zijn ondertussen wel grotendeels verdwenen. “De resultaten van de Belgische bedrijven steken boven de rest van Europa uit”, zo stelt analist Guy Sips van KBC Securities vast.

Toch maar opletten dus. Wat wel pleit voor de Belgische spelers is dat ze sterke onderliggende resultaten neerzetten. De huidige beurswaarderingen zijn dus wel degelijk op iets gebaseerd en komen niet zomaar irrationeel uit de lucht gevallen.

‘Bijhouden’ is voor een belegger momenteel een veilige keuze. Het is te vroeg om uw aandeeltjes al van de hand te doen. ‘Bijkopen’ kan, maar bedenk dat de grootste stijgingen waarschijnlijk – globaal gezien – wel voorlopig achter ons liggen.

Uitzondering: Toch is er nog een negatieve uitschieter bij de Belgische spelers. Bierbrouwer AB Inbev noteert een koersevolutie van -4 procent sinds begin dit jaar. Terwijl de Nederlandse concurrent Heineken er 19 procent bovenop deed, in de afgelopen 6 maanden.

Bron: De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.