Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Investeren in start-ups? Geld stroomt toe.

In het eerste halfjaar van 2017 haalde de Belgische start-ups zo’n 170 miljoen euro op. De ‘search for yield’ zorgt er voor dat beleggers en investeerders inzetten op start-ups. Maar, de groeibedrijven gaan anderzijds ook zelf actief opzoek. Het buitenland is populair om geld op te halen.

Hoe zit het met de financiering van de Belgische groeibedrijven? Tamelijk goed, zo blijkt uit de cijfers van de eerste zes maanden van 2017.

In de twee eerste kwartalen van dit jaar werd voor 172 miljoen euro opgehaald door de start-ups (113 miljoen, 1ste kwart; 59 miljoen, 2e kwart).

Dat is minder dan in 2016, maar een heel pak beter dan in 2013 en 2014, toen op jaarbasis amper 174 en 182 miljoen vloeide naar de start-ups.

Een groot deel van het geld vloeide naar een start-up: big-dataspecialist Collibra haalde bij een kapitaalronde niet minder dan 44 miljoen euro op.

De investeringsbereidheid bij durfkapitalisten ligt hoog. Naast Collibra dat opzoek ging naar vers geld, waren er nog 41 kapitaalrondes bij andere bedrijven.

De durfkapitalisten zoeken nog steeds ‘yield’, nu de beurs al hoog gewaardeerd is en de rentes op obligaties en spaarboekjes op een extreem dieptepunt zit.

Maar, de beweging gaat niet alleen in één richting. Het zijn ook de start-ups, vooral uit biotech- en technologiebedrijven, die zelf opzoek gaan naar financiering.

Vaak gaan de Belgische bedrijven over de grenzen kijken voor geld, tot zelfs Silicon Valley.

Bron: De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.