Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Woekerpolis in Nederland: Claimclubs en gedupeerden ruiken geld

Verzekeraars staan in rechtszaken vaak sterk tegenover klanten. In Nederland draaide een zaak anders uit. Verzekeraar NN moet een klant zo’n 70 euro’s terugbetalen. Rechters spreken van een woekerpolis, waarin de kosten niet goed gespecificeerd waren.

Verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) kon in het voorjaar nog mooie cijfers voorleggen. Ook de aandelen doen het goed. Het aandeel noteert op de AEX-beurs opnieuw rond het vorige record, daterende van november 2015.

Toch hebben zich aan het begin van de zomer ook donderwolken samengepakt boven NN. De verzekeraar haalde voor de tweede maal namelijk bakzeil in de zogenaamde ‘woekerpoliszaak’.

Het klachteninstituut Kifid heeft bepaald dat verzekeraar NN (het vroegere Nationale Nederlanden), een van zijn klanten zevenduizend euro moet terugbetalen. Het gaat om zogeheten ‘Eerste kosten’ die de verzekeraar in rekening bracht, maar waar het de klant niet (afdoende) over informeerde.

De zaak dateert eigenlijk al van 1997. Toen werd de beleggingsverzekering afgesloten bij een hypotheek. 10 jaar na datum kan deze uitspraak nog bijzonder slecht uitpakken voor NN. Andere klanten kunnen namelijk nu ook geld terugeisen.

De uitspraak kan gevolgen hebben voor niet minder dan een half miljoen klanten. Claim-clubs en gedupeerden ruiken dus geld en zullen nu bij in het bad stappen.

Ook andere verzekeraars in Nederland, zoals Aegon, Reaal en ASR, hebben bij polissen ‘eerste kosten’ doorgerekend. De uitspraak kan nu dus ook gevolgen hebben voor de (ex-)klanten van deze andere verzekeringsfirma’s.

Of: Hoe één dominosteen valt en een hele kettingreactie in gang kan zetten.

Bron: RTL Nieuws, De Financiële Telegraaf, IEX

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.