Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Voormalig Brits EU-onderhandelaar ziet brexit niet zitten

De Britse uittreding uit de Europese Unie is volop in onderhandeling en er gaan veel geruchten rond over wat er ons en de Britten nu precies te wachten staat. Wie kan daar beter een oordeel over vellen dan voormalig Brits EU-onderhandelaar Steve Bullock? Hij is van mening dat de brexit een verschrikkelijk slecht idee is.

Er is veel om te doen, de brexit… Op het eerste zicht leek het voor de Britten een geweldig idee. De anti-EU-campagne, die in der tijd werd gevoerd onder leiding van Nigel Farage, kon meer dan genoeg Britten ervan overtuigen dat een uitstap uit de Europese Unie een stap vooruit zou zijn. Maar volgens voormalig EU-onderhandelaar Steve Bullock, die het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordige in de Europese Unie van 2012 tot 2014, is het allesbehalve een stap in de goede richting.

En dat is ook te zien aan de huidige houding van de Britse bevolking, steeds meer lijkt het besef te komen dat de uittreding uit de Europese Unie dan toch niet zo een goed idee is. Zelfs met de beste deal mogelijk, is het volgens Bullock nog altijd één van de slechtste beslissingen die de Britse politici ooit hebben genomen.

De voormalige EU-onderhandelaar benadrukt dat de Britse regering des tijds voldoende advies heeft gekregen van experten over netelige kwesties aangaande patenten, intellectuele eigendomsrechten, voedselveiligheid, goedkeuring van nieuwe medicijnen, Europol, en ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel domeinen en niveau waarover onderhandeld moet worden.

Al deze informatie werd door de Britse regering in de wind geslagen en gingen resoluut voor de, toen nog, harde brexit van Theresa May. Bullock is alles behalve positief over het verdere verloop van de onderhandelingen, er is zonder twijfel te weinig tijd om te kunnen spreken over een goed uitgewerkte deal tussen het V.K. en de Europese Unie.

De onderhandelingen tussen Europees onderhandelaar Michel Barnier en zijn Britse tegenhanger David Davis lijken alvast niet vooruit te gaan, beide heren zitten nu al in de knoop inzake de toekomstige rechten van burgers in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Bronnen: HLN, De Morgen

Foto: Jeff Djevdett – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.