Politie rekent 10% aan voor bewaring verloren voorwerpen!

De overheid wordt alsmaar arroganter als het aankomt op het confisqueren van onze bezittingen. Of het nu gaat om een vermogensbelasting op effectenrekeningen in België, ‘civil asset forfeiture’ in de VS of een opslagkost op verloren voorwerpen zoals in Duitsland… de creativiteit kent geen grenzen.

In de VS is men zelfs al zo ver dat de politie nu jaarlijks meer geld confisqueert, dan er door dieven gestolen wordt!

“Civil asset forfeiture” is een juridische procedure die de Amerikaanse politie het recht geeft eender welk voorwerp in beslag te nemen van mensen die verdacht worden een crimineel feit gepleegd te hebben.

Er moet daar helemaal geen bewijs voor zijn, er hoeft geen rechter aan de pas te komen… een simpele verdenking is genoeg!

In Europa verslechtert de situatie ook met rasse schreden. Dat ondervond een man in Duitsland.

Hij had het fantastische idee om een fietsritje te maken met een map onder de arm die 22 goudbaren en €3.500 in cash bevatte.

Totale waarde: 38.500 euro!

Wat de man van plan was weten we niet, maar op een gegeven moment bij het stallen van zijn fiets vergeet hij de map.

Wonder boven wonder vindt een eerlijke ziel deze wel bijzonder zware map en brengt ze naar de politie.

De eerlijke vinder heeft volgens de Duitse wet recht op 3 à 5% van de waarde. Begrijpelijk.

Maar daar houdt het niet op: de politie wil ook haar deel en wil de man 10% bewaarkosten aanrekenen! dat is €3.500.

Is het niet de taak van de politie om zulke situaties op te lossen? En wordt ze daar al niet ruim voor vergoed via ons belastinggeld?

Zelfs als je vindt dat de politie bewaarkosten mag aanrekenen is 10% ruim overdreven. Goldmoney rekent bijvoorbeeld maar 0,18% aan. 10% is 55 keer meer en dus duidelijk pure diefstal!

Kan je je voorstellen dat je een gevonden portefeuille inlevert bij de politie of gemeente en die daar voor je neus 10% uitneemt?

Helaas kunnen we dat! In Nederland is er al jaren een TV-programma dat de eerlijkheid van politie en gemeenteambtenaren test. De meerderheid van de ingeleverde portefeuilles verdwijnt gewoon.

Duitsland heeft deze praktijk gewoon gelegaliseerd…zonder scrupules.

Waarom ons zorgen maken over wat er in Duitsland gebeurt? Wel, overheden inspireren zich constant op de slechtste praktijken van andere landen.

Wat er gebeurt in de VS en Duitsland waait onvermijdelijk over naar onze contreien. Naarmate de overheid zich dieper in de schulden steekt zal je moeten bijbetalen voor basisdiensten die tot haar takenpakket behoren. Als men al niet zonder blikken of blozen je geld confisqueert…

Bron: SG
Foto: Politie Berlijn