Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Sterke groei Eurozone!

Volgens eerste cijfers van statistiekbureau Eurostat groeide de economie van de Eurozone in het tweede kwartaal met 0,6 procent en op jaarbasis met 2,1 procent. Zeer mooie resultaten!

Economen hadden het algemeen al verwacht, maar toch kunnen we spreken van positief nieuws. De Europese economie groeide in het tweede kwartaal het hardst sinds 2011. De grens van 2 procent werd overschreden.

In het eerste kwartaal was de groei nog 1,9 procent met 0,6 procent op kwartaalbasis. Tijdens de laatste drie maanden van 2016 groeide de economie van de eurolanden met 0,5 procent gemiddeld en 1,8 procent op een heel jaar.

Econoom Bert Colijn van ING sprak tegenover De Tijd van een sterke binnenlandse vraag. De consument is zeer optimistisch en de bedrijfsinvesteringen draaien op volle toeren.

euro-dollar

De sterke euro kan een lichte demper vormen voor de economische prestaties. Maar… de binnenlandse vraag is niet onderhevig aan wisselkoerseffecten… en laat dit nu net een sterke aanjager van de groei zijn.

De euro is recentelijk dus heel wat gestegen tegenover de USD. De Europese Centrale Bank klinkt steeds positiever en maakt aanstalten richting afbouw van stimulus. De Amerikaanse centrale bank daarentegen blijft voorzichtiger dan eerder vooropgesteld. Het momentum voor de Amerikaanse economie is niet al te positief. Vorige week klonken de centraal bankiers niet zo vrolijk over de inflatie… Vrijdag trouwens alweer een belangrijk cijfer: Het officiële banenrapport over juli!

Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, klonk eind juni nog positief over de economische ontwikkelingen en zei dat het deflatiegevaar geweken is. De cijfers die dinsdag werden gepubliceerd geven hem hierin extra steun. 7 september staat er een nieuw rentebesluit op de agenda. Die dag zouden we meer informatie kunnen krijgen over de plannen!

Bronnen: ABM FN, Beursduivel, De Tijd, Bloomberg

Foto: Reuters

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.