Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Brexit met overgangsperiode in de maak

De brexit-onderhandelingen zijn nu al een tijdje aan de gang, maar het verloopt moeizaam. De ministers in het Britse parlement kwamen lange tijd niet overeen met elkaar omtrent de Britse uittreding uit de Europese Unie… tot voor kort want er is eensgezindheid over een overgangsperiode alvorens het Verenigd Koninkrijk volledig uit de EU stapt in 2019. 

De vervroegde verkiezingen, georganiseerd door huidig Brits premier Theresa May, moesten in het voordeel spelen van het anti-EU-kamp maar dat draaide even anders uit. De verdeeldheid in het Britse parlement nam alleen maar toe en dat creëerde een moeilijkere uitgangspositie voor de onderhandelingen met de Europese Unie.

Maar er lijkt toch schot in de zaak te komen, beide partijen zouden het dan toch eens zijn over een overgangsperiode vooraleer de officiële Britse uittreding effectief in voege treed in het jaar 2019. Dat blijkt uit een pleidooi van de ministers van Financiën en Internationale Handel Philip Hammond en Liam Fox.

Beide ministers achten het belangrijk om een overgangsperiode in te lassen zodat bedrijven meer zekerheid krijgen om hun zaken op orde te stellen en om het nationaal belang in ere te houden. Criticasters denken meteen aan een methode om op deze manier in de EU te blijven maar volgens Hammond en Fox is daar totaal geen sprake van.

De harde brexit die Brits premier Theresa May voor ogen had, wordt steeds zachter. Een ander moeilijk punt tijdens de brexit-gesprekken is het vrije verkeer van personen en goederen. De Britse regering zou nu dan toch bereid zijn om Ierland vrij verkeer aan te bieden na de brexit, iets wat eerder ooit ondenkbaar was voor het pro-brexit-kamp.

Er staat een nieuwe onderhandelingsronde met de Europese Unie op de planning eind deze maand. Na de bijeenkomst zal duidelijk zijn of er vooruitgang geboekt wordt in het brexit-verhaal, het feit dat de Britse regering meer op één lijn ligt, bevordert de uitgangspositie van het Verenigd Koninkrijk.

Bronnen: FD, De Standaard, NOS, RTL

Foto: Jeff Djevdet – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.