Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Ook de Amerikaanse economie leidt onder de Russische sancties

Eerder deze zomer besloot de VS om de sancties tegen Rusland te verlengen. Natuurlijk volgde de EU morrend gedwee. We weten ondertussen dat de sancties tegen Rusland de Europese economie al honderden miljarden euro’s aan inkomsten, investeringen en jobs gekost heeft. Dat terwijl de Amerikaanse economie veel minder afhankelijk is van Russische in- en export dan Europa.

Toch is de Amerikaanse economie niet immuun voor de sancties. Volgens sommige bronnen kosten de sancties de Amerikaanse economie sinds het begin van de sancties 3 jaar geleden al zo’n 2.25 miljard dollar. Dat is een peulenschil van het Europese verlies, maar als de cijfers kloppen, toont dit wel aan dat de Amerikanen de sancties niet tot in het oneindige kunnen doortrekken, zonder er finaal zelf de rekening voor te betalen.

Vooral de Russische contra-sancties treffen de Amerikaanse industrie, en dan voornamelijk de Amerikaanse boeren. Gevogelte, vlees, vis, fruit, groenten, melk en zuivelproducten komen Rusland haast niet meer in, en dat voelen nu ook de Amerikaanse landbouwers.

Volgens – weliswaar Russische – bronnen zou die kost dus ruim 2 miljard dollar bedragen en in de toekomst nog kunnen oplopen tot 2 miljard dollar per jaar. Voorlopig zijn de bedragen nog te gering om voldoende druk in Washington te ontwikkelen. De schade voor de Duitse economie alleen al bedraagt ongeveer het dubbele, en zelfs daar is het moeilijk voor de industrie om de Duitse overheid tot clementie te bewegen.

De schade – en vooral het verschil in verhoudingen tussen de Europese en Amerikaanse economische schade – legt wel de kern van het probleem bloot: Amerika heeft weinig skin in the game wanneer het sancties afkondigt en tegensancties moet incasseren. De Europese Unie heeft veel meer skin in the game als het de Amerikaanse dictaten blindelings volgt. Ten aanzien van Rusland vibreren de beide partners, Amerika en Europa, op verschillende economische golflengtes. Dezelfde beslissing heeft voor Europa andere gevolgen dan de Amerikanen. Benieuwd hoe lang de Europeanen nog bereid zijn die dissonantie te incasseren.

Bron: Sputnik News

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.