Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Iran dreigt atoomakkoord op te blazen door nieuwe Amerikaanse sancties

Het atoomakkoord tussen de zes wereldleiders en Iran, dat overigens veel moeite heeft gekost, staat op springen met ‘dank’ aan de Verenigde Staten van Amerika. Iraans president Rouhani heeft laten weten dat de overeenkomst binnen enkele uren al teniet gedaan kan worden als de V.S.A. de nieuwe reeks sancties effectief gaat doordrukken.

Een serieus dreigement van de Iraanse president Rouhani, hij is bereid om het atoomakkoord met de Verenigde Staten van Amerika, Rusland, China, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op te zeggen als de Amerikanen nieuwe sancties opleggen aan Iran. Dat liet hij dinsdag weten tijdens een persmededeling te Teheran.

En het kan snel gaan, er is geen sprake over een termijn van weken of maanden maar wel over enkele uren. Als de Verenigde Staten van Amerika de nieuwe sancties doordrukken, dan zal Iran waarschijnlijk vandaag nog de afspraken omtrent het nucleair programma overboord gooien.

De nieuwe Amerikaanse sancties zijn een inbreuk op het huidige atoomakkoord dat in 2015 wordt bereikt tussen de wereldleiders. ’Als zij (de V.S.A.) zich niet moeten houden aan de afspraken, dan wij ook niet’, zo luidt het vanuit het Iraanse parlement.

President Rouhani voelt zich liever niet genoodzaakt om zich terug te trekken uit de overeenkomst omdat de deal heeft geleid tot samenwerking en vertrouwen met de wereld. Maar hij benadrukt dat Iran niet respectloos behandeld mag worden door eender welke grootmacht.

De V.S. ambassadeur beweert dat de nieuwe sancties geen link hebben met het atoomakkoord en dus volledig los staan van het feit. In juli werden er beperkingen opgelegd aan zes Iraanse bedrijven die meewerken aan de ontwikkelingen van het ballistische raketprogramma. De kwamen er nadat Iran een raket had gelanceerd die een satelliet in een baan rond de aarde kan zetten.

Rouhani is niet te spreken over de huidige stand van zaken en vindt het bijzonder spijtig dat de V.S.A. zich gedraagt als een slechte partner en onbetrouwbare onderhandelaar die zich niet houdt aan vastgelegde afspraken.

Bronnen: CNBC, AD, RTL

Foto: Wikimedia

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.