Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Kan goud kanker genezen?

Er verscheen een interessant wetenschappelijk artikel in het chemisch vakblad Angewandte Chemie: onderzoekers van de universiteit van Edinburgh hebben ontdekt dat goud de groei van longkankercellen kan tegenhouden, zonder gezond weefsel te schaden.

Daarmee zou goud een unieke toepassing hebben die bijvoorbeeld chemotherapie niet heeft: chemo beschadigt immers niet alleen de kankercellen, maar ook de gezonde cellen.

Zo zouden de gouden nano-partikels fungeren als katalysator van chemische reacties die kankercellen terugdringen.

De chemische reactie is slechts een interessante medische vaststelling, maar er moet nog een lange weg afgelegd worden vooraleer het eventueel in overweging zou kunnen genomen worden om mee te experimenteren op mensen, laat staan te commercialiseren.

Maar indien er voldoende tests deze resultaten zouden bevestigen, zou deze methode in theorie de zeer schadelijke chemotherapie, die vaak meer slecht dan goed doet en erg pijnlijk is, uit de markt kunnen spelen.

Een medische toepassing van het edelmetaal zou ook een opwaartse druk op de prijs kunnen uitoefenen.

Bron: University of Edinburgh

Foto: Practical Cures

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.