Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dollar wint aan kracht in aanloop naar bijeenkomst centrale bankiers

Op vrijdag 25 augustus komende verschillende centrale bankiers samen in Jackson Hole. Federal Reserve voorzitter Janet Yellen houdt dan een speech over de financiële toestand in de Verengde Staten van Amerika. Tijdens de speech worden ook de vooruitzichten voor het monetaire beleid toegelicht, een belangrijk moment voor de financiële markten vermits haar woorden een impact zullen hebben op de U.S. dollar.

Beleggers en investeerders kijken gespannen uit naar de bijeenkomst van de centrale bankiers te Jackson Hole op vrijdag 25 augustus. Onder andere Janet Yellen (Federal Reserve) en Mario Draghi (Europese Centrale Bank) zullen aanwezig zijn maar deze laatste zal wellicht niets prijsgeven over de plannen omtrent het monetaire beleid.

Janet Yellen daarentegen zal wel een toespraak houden over de Amerikaanse macro-economische gegevens en de vooruitzichten voor het monetaire beleid. Onderwerpen zoals economische groei, werkloosheidscijfers en de oplopende inflatie zullen aan bod komen tijdens de speech.

Het effect op de Amerikaanse dollar is nu al zichtbaar, de Amerikaanse munt is de afgelopen dagen lichtjes gestegen tegenover een korf van verschillende valuta. Met andere woorden, de markten verwachten dat Janet Yellen met positief nieuws komt over de Amerikaanse economie en vermoeden dat het monetaire beleid verder zal worden afgebouwd.

Als dit effectief het geval gaat zijn en Janet Yellen daadwerkelijk positief is over de huidige economische situatie, dan zullen beleggers en investeerders minder streng zijn voor de dollar en deze terug oppikken. Volgens Stephen Innes, afdelingshoofd handel bij OANDA, zal de dollar dan voldoende steun krijgen om opnieuw enkele procenten in waarde te stijgen.

Dat was de afgelopen weken namelijk anders, door de politieke chaos veroorzaakt door president Trump en de terughoudende houding van de Federal Reserve, kregen investeerders twijfels over het verdere verloop van de Amerikaanse economie en de dollar.

De verwachtingen zijn alvast hooggespannen voor de komende vrijdag. Econoom Maarten Leen van ING voorspelt een ‘hawkish’ Janet Yellen en minstens nog één renteverhoging in december. Met andere woorden, het tij voor de Amerikaanse dollar lijkt vrijdag te gaan keren.

Bronnen: CNBC, The Hindu Business Line, Beursduivel

Foto: Petr Katrochvil – PDP

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.