Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Duitsland heeft goud (deels) terug

De Duitse Bundesbank heeft haar goud versneld teruggehaald uit New York en Parijs. Bijna 700 ton goud is teruggekeerd. De Duitsers hebben, vergeleken met andere landen in de wereld, nog steeds een relatief grote goudvoorraad.

De Bundesbank maakte in 2013 haar plannen bekend om een groter deel van de goudvoorraad terug te halen naar eigen land. Bedoeling was om in 2020 weer de helft van het edelmetaal in Frankfurt te bewaren.

Drie jaar eerder blijkt die missie nu voltooid te zijn. Even een simpel rekensommetje: 300 ton uit de VS en 374 ton uit Frankrijk teruggehaald moest worden.

Door het goud terug dichter bij huis te bewaren, wil Duitsland naar de buitenwereld vertrouwen uitstralen. Zeker na de banken- en eurocrisis kwam het vertrouwen in heel wat landen onder druk te staan, zeker in Zuid-Europa. Duitsland wilde altijd blijven fungeren als een baken van stabiliteit en daar hoort goud bij.

Aanvankelijk werd de roep om goud te repatriëren afgedaan als een gekkigheid die enkel ‘complotdenkers’ bezig zou houden. Gaandeweg gingen ook meer politici hier om vragen. Zelfs het Duitse Federaal Rekenhof vroeg in 2012 al om meer inspecties. Want, wie kon bewijzen dat al het goud effectief nog opgeslagen lag in New York en Parijs?

In een persbericht laat de Duitse Bundesbank weten dat, uit de controles van het teruggekeerde goud, moet blijken dat er geen onregelmatigheden zijn vastgesteld. Het goud zou authentiek zijn, het gewicht zou niet gemanipuleerd zijn en de hoeveelheid van opgeslagen goud zou juist zijn.

De helft van het goud is dus terug in rechtstreeks Duits bezit. De overige 50 procent zit nog steeds in New York en Londen. In een noodsituatie zou het goud omgezet kunnen worden in dollars en ponden, zo gaat de – vreemde – officiële logica.

Bron: CNN Money

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.