Ben Bernanke keynote speaker op blockchain-event

Het bedrijf achter cryptovaluta Ripple (XRP), de op drie na grootste cryptomunt, houdt van 16 tot en met 18 oktober een conferentie genaamd: “Swell: The Future Is Here“.

Opvallende daaraan is dat Ben Bernanke, van 2006 tot 2014 voorzitter van de Federal Reserve, een van de keynote speakers zal zijn.

Bernanke, die eerder cryptomunten bekritiseerde, zal geïnterviewd worden door Gene Sperling, de oud economisch adviseur onder zowel president Bill Clinton als Barack Obama.

Daarnaast zal ook Tim Berners-Lee, uitvinder van het World Wide Web, uitgenodigd zijn als een van de hoofdsprekers.

Bernanke

Bernanke schreef in 2013 in een brief naar het Amerikaanse Congres dat virtuele valuta’s op de lange termijn beloftevol kunnen zijn.

Maar in een interview in 2015 gaf hij aan dat in zijn optiek Bitcoin enkele ernstige gebreken vertoond. Onder die gebreken noemde hij de anonimiteit en gebrek aan stabiliteit.

Sindsdien zijn cryptocurrencies in waarde geëxplodeerd, zo ook Ripple (XRP). XRP boekte ook afgelopen week enorme winst in anticipatie op nieuws dat het bedrijf op Twitter aankondigde.

Tegenvaller

Maar toen bleek dat het om de aankondiging van bovenstaand nieuws ging, de conferentie met niet mis te verstane sprekers, zakte de munt weer in. De aankondiging liet toch wat te wensen over.

De XRP-prijs daalde in dollars met meer dan 20 procent binnen 24 uur.

De cryptovaluta heeft momenteel een totale marktkapitalisatie van bijna 8,2 miljard dollar. Daarmee betreft het de op drie na grootste digitale valuta.

Hoewel de munt eerder ook op een tweede plaats heeft gestaan achter Bitcoin.

Met de opkomst van cryptovalutas Ethereum en Bitcoin Cash moet zij het voorlopig met een vierde plek doen.

Zuid-Korea

Maar Ripple blijft imponeren op het gebied van marktactiviteit. De afgelopen dagen kende het een 24-uurs handelsvolume van 1,28 miljard dollar. Enkel die van Bitcoin was groter op 2 miljard dollar.

Ook opvallend daaraan was dat vooral Zuid-Koreaanse exchanges de marktactiviteit in XRP domineerde.

XRP kende de afgelopen zeven dagen een stijging van 0,155 dollarcent naar een piek van 0,297 dollarcent. Op het moment wordt de munt verhandelt tegen 0,215 dollarcent.

Bronnen: Bloomberg, Invezz, Ripple

Foto: Flickr