Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Draghi en Yellen geven onrechtstreeks kritiek op Trump in Jackson Hole

De euro ging vrijdag fors hoger tijdens de bijeenkomst van centraal bankiers in Jackson Hole. De toespraken van zowel Janet Yellen als Mario Draghi deelden een tik uit aan de dollar en bevatten onrechtstreekse kritiek aan het adres van Donald Trump.

De voorzitster van de Federal Reserve, Janet Yellen, waarschuwde voor het afbouwen van het regulerend kader voor banken. Sinds de financiële crisis werden de regels voor financials scherp aangepast. Zo moeten ze aanzienlijke kapitaalbuffers aanhouden en worden ze onderworpen aan stresstests om na te kijken hoe de instellingen reageren op een fictieve crisis.

Yellen zei tijdens haar openingsspeech dat het dereguleren van de sector op een bescheiden manier moet gebeuren aangezien de nieuwe manier van werken het financiële systeem een stuk veiliger heeft gemaakt.

President Donald Trump maakte nochtans een belangrijk programmapunt van het dereguleren van de banksector.

Janet Yellen ging niet in op het monetair beleid van de Fed, wat een teleurstelling was voor de markten. Draghi van de ECB deed dat evenmin maar dit was wel verwacht…

Draghi

Ook Draghi gaf onrechtstreeks commentaar op het beleid van Trump. De Europese centraal bankier wees op het belang van de vrije handel en de rol die overheden moeten spelen in het mogelijk maken ervan. Vrije handel is volgens hem van groot belang voor het ondersteunen van de wereldeconomie en de groei. De speech ging duidelijk in tegen het protectionisme van de Amerikaanse president.

De euro ging meer dan een procent hoger op vrijdag, eindigend op 1,1924 dollar.

Bronnen: ABM FN, Beursduivel, Bloomberg

Foto: Bradly Boner | Bloomberg | Getty Images

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.