Britse digitale bank rekent geen valuta-kosten

Revolut is een Britse digitale bank die aan een opmars bezig is. Sterkte van de bank is dat bij transacties in vreemde valuta geen extra kosten worden aangerekend. Revolut komt nu naar België en zal zich ook hier trachten te profileren als een alternatieve bankoplossing.

Revolut is gevestigd in Londen, in Canary Wharf. Sterkte van deze digitale bank is dat ze geen extra kosten aanrekent voor transacties in buitenlandse valuta. Stel: Je wil in New York betalen met een kredietkaart. Dan wordt bovenop de wisselkoers (van euro naar dollar) door de meeste banken nog een extra kost doorgerekend van enkele procenten. Dat is bij Revolut dus niet het geval.

In juli werd 66 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. Ook organiseerde Revolut een crowdfunding waarop 40.000 beleggers intekenden. Dit opgehaalde bedrag wordt nu gebruikt voor expansie naar het buitenland. Belgen en Nederlanders zullen via de App Store en Googles Play Store een Europese IBAN rekening kunnen openen bij Revolut.

Het opgeven van een adres is niet nodig. Wel werkt de bank nog met een klassieke plastic kredietkaart. Je kan in je geheel overstappen naar Revolut als je bijvoorbeeld er ook je loon laat storten. Omzetten van bedragen vanuit een traditionele bankrekening is echter ook nog altijd mogelijk.

Voor het einde van 2017 wil de Britse speler ook beginnen met beleggingen in aandelen en het aankopen van crypto-currency, zoals Bitcoin.

Revolut rekent dus geen kosten aan bij buitenlandse valuta-transacties. Waar zit dan het winstgevende aan hun model? De aanmaak van de kredietkaart kost eenmalig geld en winst moet komen van premiumabonnementen, die 8 euro kosten per maand. Zij geven grootgebruikers meer mogelijkheden.

Revolut wordt vooral interessant voor zakenmensen en intensieve reizigers.

Bron: De Tijd