Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Britse digitale bank rekent geen valuta-kosten

Revolut is een Britse digitale bank die aan een opmars bezig is. Sterkte van de bank is dat bij transacties in vreemde valuta geen extra kosten worden aangerekend. Revolut komt nu naar België en zal zich ook hier trachten te profileren als een alternatieve bankoplossing.

Revolut is gevestigd in Londen, in Canary Wharf. Sterkte van deze digitale bank is dat ze geen extra kosten aanrekent voor transacties in buitenlandse valuta. Stel: Je wil in New York betalen met een kredietkaart. Dan wordt bovenop de wisselkoers (van euro naar dollar) door de meeste banken nog een extra kost doorgerekend van enkele procenten. Dat is bij Revolut dus niet het geval.

In juli werd 66 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. Ook organiseerde Revolut een crowdfunding waarop 40.000 beleggers intekenden. Dit opgehaalde bedrag wordt nu gebruikt voor expansie naar het buitenland. Belgen en Nederlanders zullen via de App Store en Googles Play Store een Europese IBAN rekening kunnen openen bij Revolut.

Het opgeven van een adres is niet nodig. Wel werkt de bank nog met een klassieke plastic kredietkaart. Je kan in je geheel overstappen naar Revolut als je bijvoorbeeld er ook je loon laat storten. Omzetten van bedragen vanuit een traditionele bankrekening is echter ook nog altijd mogelijk.

Voor het einde van 2017 wil de Britse speler ook beginnen met beleggingen in aandelen en het aankopen van crypto-currency, zoals Bitcoin.

Revolut rekent dus geen kosten aan bij buitenlandse valuta-transacties. Waar zit dan het winstgevende aan hun model? De aanmaak van de kredietkaart kost eenmalig geld en winst moet komen van premiumabonnementen, die 8 euro kosten per maand. Zij geven grootgebruikers meer mogelijkheden.

Revolut wordt vooral interessant voor zakenmensen en intensieve reizigers.

Bron: De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.