Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

VS en Brazilie openen beschermde natuurparken voor mijnbouwsector

Quasi gelijktijdig hebben Washington en Brasilia beslist om grote delen van beroemde nationale parken en beschermde natuurgebieden open te stellen voor de mijnbouwsector.

Trump zal naar alle waarschijnlijk het beroemde Bear Ears National Monument, een beschermd natuurpark in de staat Utah, openstellen voor olieprospectie.

Bear Ears is een van de 27 beschermde nationale parken waar oliebedrijven binnenkort wellicht prospecties mogen uitvoeren. Pittig detail: Bear Ears is heilige grond voor een lokale indianenstam.

Obama erkende Bear Ears nog snel aan het einde van zijn termijn om de groene partij het gras van onder de voeten te maaien in de verkiezingsstrijd. Trump neemt zich voor die beslissing terug te draaien.

Ook de Braziliaanse president Temer versoepelt de restricties om aan mijnbouw te doen in het Amazonewoud gevoelig. Hij wil een gebied zo groot als Zwitserland (46.000 vierkante kilometer) openstellen voor prospectie van goud, ijzererts, koper en andere mineralen, om zo de werkgelegenheid in de door hoge werkloosheid geteisterde Amazonische regio`s aan te zwengelen.

Brazilie kampt met een grote economische crisis en kan nieuwe economische activiteit goed gebruiken. De regering drukt de groene beweging en de indianenstammen op het hart dat de bedrijven die activiteiten in het gebied willen ontplooien zich aan de heersende milieurichtlijnen moeten houden.

De regering hoopt ook met een soepeler wettelijk kader om illegale boskap tegen te gaan. Illegale mijnbouw zou goed zijn voor 29% van de boskap van het Amazonewoud.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.