Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Na VS en China nu Rusland in de strijd tegen digitale valuta

De Moscow Stock Exchange is van plan op korte termijn digitale valuta op de beurs te gaan verhandelen.

Ook zal zij derivaten alsook op cryptocurrencies gebaseerde ETF’s aan gaan bieden.

Regulering

Eerder werd al bekend dat Rusland de handel in cryptomunten enkel wil toestaan voor professionele handelaren.

Met dit voorstel van het Russische ministerie van financiën ontstaat er een opening voor het gebruik van de Bitcoin en andere cryptovaluta’s in Rusland.

De deur zal uiteindelijk dicht gaan voor particulieren die in digitale munten willen handelen.

Hoewel het voorlopig voor gewone Russen nog mogelijk is om Bitcoins te kopen zal daar uiteindelijk verandering in gaan komen.

Piramidespel

Rusland is een wereldspeler van formaat in de cryptowereld.

Vorig jaar nam Rusland met 200.000 Bitcoingebruikers nog de vijfde plaats in op de wereldranglijst. Op nummer 1 stond China.

Maar de Russische viceminister van Financiën, Aleksej Moisejev, gaf aan:

There is a point of view that such cryptocurrencies as bitcoin is a financial pyramid. Now people do it at their own peril and risk, they have no judicial protection. This is our first task

Erkenning

Rusland is daarmee in korte tijd het derde grote land dat de teugels aanhaalt op de markt voor cryptomunten.

Ogenschijnlijk vanuit een poging particuliere beleggers te beschermen.

Eind vorige maand legde de Amerikaanse beurstoezichthouder, de Securities and Exchanges Commission (SEC), al beursgangen met cryptomunten aan banden.

Dat wil niet zeggen dat zij niet openstaat voor de technologie, het is juist een erkenning. Maar zij probeert de markt wel te reguleren.

China deed deze week hetzelfde en nu lijkt Rusland dus aan de beurt.

Daarmee erkennen al deze landen de kracht van cryptovaluta’s, een markt die ondertussen al zo’n 175 miljard dollar groot is.

Winkelvoss

Ander opvallend feit is dat de SEC gisteren liet weten Dalia Blass aan te stellen als hoofd Investment Management.

Dat betreft de divisie van de SEC dat specifiek de ETF-markt overziet en beleggingsmanagement in zijn algemeenheid.

Blass gaat direct over van advocatenkantoor Ropes & Gray naar de SEC.

Ropes & Gray is daarbij wellicht niet geheel toevallig het kantoor dat de tweelingbroers Winklevoss adviseerde in een poging hun befaamde bitcoin-ETF op de markt te zetten.

Bronnen: ETH News, Forbes, Coin Telegraph, Trust nodes

Foto: Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.