Bitcoin neemt gas terug na recordspurt

De digitale munt bitcoin sloopt het ene record na het andere, dit weekend steeg de bitcoin nog boven de 5.000 dollar. In juli was deze cryptovaluta nog maar de helft waard, het gaat dus hard op zeer korte tijd in deze beleggingscategorie. Maar na de absolute piek van 5.013,91 dollar ging het ook weer hard terug naar beneden, vandaag noteert de bitcoin aan 4.300 dollar.

Zaterdag werd er een nieuwe mijlpaal bereikt in de wereld van de cryptovaluta, de bitcoin sloopte namelijk een nieuw record en doorbrak de 5.000 dollar-grens. Zondag steeg de koers lichtjes door naar 5.013 dollar om vervolgend dag erna veel van zijn waarde kwijt te spelen.

Beleggers en investeerders die dit weekend hun graantje wouden meepikken van de explosieve koersstijging, kijken nu helaas tegen een verlies van 14 procent aan op iets meer dan twee dagen tijd. De bitcoin viel van 5.000 dollar naar 4.300 dollar in amper 60 uur tijd.

Volgens Ronnie Moas, handelaar bij Standpoint Research, hebben we nu even te maken met een tijdelijke correctie, wat meer dan normaal is. De munt is op korte tijd zeer hard gestegen dus is het niet ongewoon dat beleggers en investeerders op de verkoopknop drukken om hun winsten te verzilveren.

Moas beweert ook dat er grote handelaren zijn die een bepaalde strategie toepassen om te profiteren van zulke correcties. Als de koers hard onderuit gaat, liggen er aankooporders op de loer om grote stukken op te kopen zodat er meer bitcoins kunnen worden gekocht tegen een lagere prijs.

De gewone beleggers geraken in paniek als de koers daalt waardoor je een verkoopgolf krijgt. Anderzijds worden er door grote handelaren ook enorme hoeveelheden bitcoin gekocht om vervolgens weer te dumpen. Zo wordt er kunstmatig een dip gecreëerd waarna ze iets later opnieuw goedkoper kunnen instappen met grote aankooporders.

Ook Ethereum moet er aan geloven, beide wisselkoersen verlopen parallel met elkaar, zoveel is duidelijk. Dit weekend nog 390 dollar waard maar vandaag 100 dollar lichter. De correctie heeft veel gelijkenissen met die van juni, toen verloren veel cryptovaluta een deel van hun waarde om nadien weer explosief te stijgen naar nieuwe hoogtes.

Bronnen: Finanzen, Emerce, Bright

Foto: MichaelWuensch – Pixabay