Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

EU-official kritisch over verloop brexit-gesprekken

In juni dit jaar zijn de brexit-onderhandelingen gestart om het V.K. uit de EU de begeleiden en om een goede wederzijdse deal te kunnen sluiten tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen zijn wel al bijna drie maanden verder maar veel vooruitgang is er nog niet geboekt… tot grote ergernis van Jeroen Dijsselbloem, voorzitter  van de Europgroep.

Afgelopen donderdag werd het derde brexit-gesprek gevoerd tussen de twee onderhandelingsteams, het Britse team onder leiding van de David Davis en het Europese team onder leiding van Michel Barnier. Deze laatste concludeerde na het gesprek dat de onderhandelingen niet vlot verlopen.

Hij is niet te spreken over het tempo waarop de Britse overheid deelneemt aan het hele gebeuren. Volgens Barnier gaat er veel te veel tijd verloren en wordt er niet genoeg vooruitgang geboekt in het dossier. Het Europese team is klaar om de gesprekken tot een hoger niveau te tillen, maar moeten geduldig wachten op hun Britse collega’s.

Volgens de uitgestippelde brexit-tijdlijn zouden beide partijen bijna klaar moeten zijn om in oktober te onderhandelen over de handelsrelatie en de procedures. Maar volgens Barnier worden er nog altijd discussies gevoerd over problemen omtrent het effectieve Britse vertrek uit de Europese Unie.

De gesprekken lijken dus muurvast te zitten over dit onderwerp, tot grote ergernis van de voorzitter van de Europese ministers van Financiën, Jeroen Dijsselbloem. Hij spoort de beide onderhandelingsteams aan om vaart te maken zodat het volgende onderwerp aan bod kan komen.

Dijsselbloem wilt dat deze fase snel achter de rug is, met zo weinig mogelijk schade voor beide partijen. Er zou nu al gesproken moeten worden over de toekomstige rechten van de Europese burgers, wat er zal gebeuren met de Ierse grens en het geld dat de Britten verschuldigd zijn aan Europa. Maar de Britten blijven momenteel nog altijd discussiëren andere pijnpunten.

Bronnen: CNBC

Foto: EU2016NL – Flickr

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.