Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Europese aandelen aantrekkelijk dankzij sterke euro

De Europese eenheidsmunt is sinds mei onverwachts hard beginnen stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, dat is ook te merken aan de indexen van de Europese beurzen. Ze vertonen vanaf die periode een kleine correctie omdat er wordt gevreesd dat de sterke euromunt een negatieve impact zal hebben op de Europese economie. Een goed koopmoment volgens Barclays, vooral voor aandelen van binnenlandse bedrijven.

De wisselkoersverhouding tussen de euro en de dollar beweegt hard, van begin 2015 tot en met enkele maanden geleden noteerde de koers gemiddeld rond de 1,10 dollar maar dat plaatje ziet er nu anders uit. Sinds april/mei is er geen sprake meer van een stabiele verhouding. Het is voorlopig een éénrichtingsverkeer voor de euro richting 1,20 dollar.

Beleggers en investeerders zijn een beetje in paniek omdat de situatie voor de Europese economie nu minder voorspelbaar is, ze verwachten dat de sterke euro nefast is voor de economische groei en nemen minder posities in op de Europese aandelenmarkten met een kleine correct tot gevolg.

Volgens Dennis Jose, strateeg bij Barclays, is dit een goed koopmoment om Europese aandelen in te slaan want uit historische gegevens (vanaf 1970)  blijkt dat een versterkende euro tot nu toe altijd al een belangrijke factor is geweest voor een Europese ‘outperformance’.

De ‘angst’ van de beleggers is dus onterecht volgens Jose want er wacht hen een goede periode als de historische gegevens het bij het rechte eind hebben. Aandelen van Europese binnenlandse bedrijven hebben sinds april/mei niet beter gepresteerd dan ervoor, daar zou dus verandering in moeten komen.

Hij verwacht dat de STOXX-600 zal stijgen naar 400 punten in de komende maanden, een stijging van 6 procent. Er zijn sectoren die bijzonder goed boeren als de binnenlandse economie aantrekt, namelijk de bankensector, transportsector en de grondstoffenbedrijven.

Bronnen: Reuters, Beursduivel

Foto: 777546 – Pixabay, De Tijd

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.